Jump to content

6. Духовете са виртуозите, а Ти си цигулката


Recommended Posts

6. Духовете са виртуозите, а Ти си цигулката

Това е едно изказване на Учителя за Весела Несторова. По това време тя живо се интересува от хороскопа си и от онова, което е вложено в него. И затова понякога разпитва Учителя за някоя пречка, спънка в живота си. И той й обяснява понякога символично, както в този случай. А за какво става въпрос? При Учителя няма случайни работи, а всичко е строго закономерно, особено когато той изрече някое свое становище.
Това изказване за нея е направено на Рила пред палатката. А това се дължи, че тя е много медиумична и в нея влизат различни духове и свирят на нейната цигулка и си служат с тялото й. И затова е непредсказуема - един ден е любвеобилна към всички, на следващия ден прави поразии за ужас на всички. И затова сестрите са я отхвърляли, но братята са се въртели около нея, понеже е била привлекателна жена с чар.
Веднъж Учителят се обърнал към нея и извикал: "Вън, вън! Махай се оттука!" Весела се стреснала: "Учителю, защо ме гониш?" "Не гоня теб, но гоня онзи, който е в тебе и те е превзел." Хайде, обяснете го. Не можете. Трябва да го завържете с предишния разказ, който е добре описан в спомените на Весела под № 26.
А какво е разрешението в случая. Учителят го дава. Той й казва: "Чрез молитвата ще влезеш в хармония с тях." С кого да влезне? С ангелите, за да може да се прояви чрез хармонията Бог. И тогава да изгонят от тялото й онези, които са го завладели. Това е пътят за освобождение.
Друг път, за да се освободи от духовете, няма. Тя не може сама да се освободи. Трябва чрез молитва, да я отправи към света на ангелите, за да я освободят, защото молитвата е контакт и връзка на човека с реалния свят на ангелите.
Но ще имаш ли сила да направиш такава молитва, когато си вързан и друг е влязъл в тялото ти. Ето това е големия въпрос за разрешение.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...