Jump to content

Recommended Posts

7. Глутницата

Весела, когато отива на Изгрева винаги носи със себе си нещо, което е написала. Или някое стихотворение или някоя песен. Никога не отива с празни ръце при Учителя. И всичко това, което носи на лист може да го издекламира и да го изпее. Изобщо, талант от всички страни. А когато Учителят й дава задачи, да създава песни, да написва думи за песните, да изпълнява песните му, то тогава се явява ревност от всички спрямо нея. Тази ревност в скоро време се превръща в озлобление и накрая в ярост. Искат да я разкъсат
Един ден са били на поляната. Изведнъж към нея тръгват няколко сестри и няколко братя и по пътя до нея говорят на висок глас срещу нея. Все едно, че глутница от кучета я налетели. И щели да я разкъсат насред поляната. Изведнъж Учителят се явява всред кръга на глутницата, застава до нея и казва: "Оставете я". И побеснелите кучета си подвиват опашките и постепенно се разотиват. Учителят я взема при себе си и я отвежда в салона. Казва: "Когато на Изгрева видят, че някъде има хармония, то веднага други искат да развалят хармонията".
Тогава Учителят споменава, че Весела е трябвало да остане в Америка и не е трябвало да се връща в България. А Весела казала: "Но нямаше тогава да ви срещна." "Е, и по друг начин човек може да се сдобие със Словото."
Ето ви една задача за разрешение. Ако беше останала в Америка, то нямаше да го има онова, за което сега описвам. А сега го има. А това не е малко. За поучение и доказателство за Школата на Учителя Дънов.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...