Jump to content

10. Тайната вечеря


Recommended Posts

10. Тайната вечеря

Веднъж в с. Мърчаево така се случва, че в момента пред Учителя е Юрданка Жекова и Весела. И понеже непрекъснато се говори за прераждане и кой какъв е бил в миналото, между приятелите, тогава Юрданка запитва Учителя: "Ами кой е бил брат Темелко в миналото?" А Учителят отговаря: "При него беше Тайната вечеря, в неговия дом по времето на Христа". Тогава се споглеждат и замълчават пред невероятното откритие.
Тайната вечеря продължава 9 месеца. И Учителят се завръща на Изгрева на 19.Х. 1944 г. А Владо руснака после е разказвал, че когато Учителят се качвал на колата, някакво такси, той се е олюлявал наляво и надясно. Не е бил вече добре.
По-късно Темелко разказваше за пребиваването на Учителя следното: "Случайни работи няма, брат". И особено там, в с. Мърчаево, по времето на Учителя. Веднъж работили на двора по изграждането на "Изворът на Доброто" и Учителят казал: "Каквото тук направим, така и в света ще стане."
Много политически събития за света се разрешиха в с. Мърчаево. И то когато света воюваше и войната разрушаваше всичко наоколо. Тези събития са описани. Успяха да ги проумеят тогава само малцина. Но се намериха други, които ги запомниха, после ги разказаха и те бяха записани. И така не се загубиха. Да, така беше. Нали Темелко казваше: "Случайни работи няма." Да, но и случайни хора няма. И "Изгревът" не е случаен, защото в него са отпечатани тези разкази.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...