Jump to content

13. Хванати за ръка, търсят благословение за женитба


Recommended Posts

13.Хванати за ръка, търсят благословение за женитба

Независимо от всички препоръки от Учителя и от неговата възбрана, то накрая Весела и Владо решават да се съберат, т.е. да се женят. Но те не смеят да го направят скришом, затова трябва да отидат при Учителя и да искат от него разрешение. И не само разрешение, но и благословия. А това е най-важното. Пристигат на Изгрева да търсят благословение от Учителя. А по това време той е долу в приемната стая, легнал на кревата. Всички наоколо виждат, че Учителят е тежко болен, но никой не предполага, че след няколко дни той ще остави физическото си тяло на земята и ще напусне Изгрева. Да, ама той знае и обикновено продумва: "Бавен е процеса". И както Учителят лежи на кревата, а около него се суетят няколко човека, за да му съдействат в тези дни. Учителят се взира към вратата и казва: "Виждате ли ония там зад вратата, гдето са се хванали за ръка и искат да ги благословя, та да се оженят. Виждате ли ги? Светът днес гори, запалил се е от всички страни. Милиони хора загиват по фронтовете на войната, а тези решили да се женят. Ето, до там я докарахме. От една страна смърт и разрушение, а от друга страна-женитби."
Онези, които са около Учителят отиват до вратата, отварят я и какво да видят - Весела Несторова и Владо руснака, хванати за ръка чакат смирено, за да влязат при Учителя. Потресающа гледка. На леглото Учителят диша тежко, както се казва "Бере душа", а тия са се приготвили да се женят.
Тогава един от тези, които са отворили вратата на приемната, казал: "Учителят е болен и не приема посетители". - "Ама ние само за малко при него, само за минутка." Оня се ядосал и казал: "По-добре отидете в някоя църква и се оженете, щом толкова искате. Учителят е болен."
Всички останали са възмутени. И едните, които са били в стаята при Учителя и ония другите, които са чакали своето благословение. А защо ли? Защото вратата на стаята се е затворила и онези, младоженците, са останали отвън. Там някъде ги е очаквала църквата с венчилото на Весела.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...