Jump to content

14. Двата ястреба, които кръжат на небето


Recommended Posts

14. Двата ястреба, които кръжат на небето

Учителят си заминава. Погребват тялото му на Изгрева. Всички са покрусени и преживяват много тежко това неочаквано събитие. Минава още малко време и онези, младоженците, които са били с хванати ръце пред стаята на Учителя се венчават. Тогава в България още няма граждански брак, а бракосъчетанието се извършва само в църква от свещеник. Така че всичко онова, което им е казал Учителят, те не изпълняват, а правят точно обратното. Весела е на 35 години, а Владо е към 50 години.
И така, Весела е вече булка и трябва да преспива в брачното си ложе с Владо. На втората си брачна нощ Весела забелязала, че над небето на брачната им стая се явили две ястреба и кръжат на небето. Обикновено ястребите се явяват навремето там, където има нещо, което могат да задигнат. Те кръжат така около половин час, после прибират крилата си и като камък се спускат към земята, издават специфичен писък, с който парализират жертвата си. Спускат се над нея, хващат я с ноктите на краката си, удрят я с човката си и отлитат и я отвличат
Така аз съм наблюдавал как ястребът, след като кръжи половин час над двора на баба ми, спуска се надолу и отвлича някое пиле. А кокошката е скована от писъка на ястреба и нито мърда, нито шава. И тогава, когато баба ми види, че на небесата се яви ястреб, то тя прибира кокошката с пилците под стряхата на къщата ни.
И гледа Весела тези два ястреба, който кръжат над нейното небе, вторачва се в тях и изведнъж вижда, че единият ястреб се явява пред нея с човешко лице, момче на 10 години. Весела още не може да разбере какво става. По едно време чува глас: "Това е момчето, което трябва да родиш. А след това ще родиш и второто си дете."
На следващата брачна нощ на небето отново са се явили двата ястреба и продължават да кръжат. Тя разбира, че тези два ястреба представляват тези духове, които се намират в VII дом на нейния хороскоп и които трябва да ги роди. А след това ще дойде време единият син да убие другия. И тогава ужас на отчаяние я обхваща. Тя скача от леглото изкрещява: "Аз бях дотук. Напускам те." На следващия ден тя напуска Владо. Целият месец е под напрежение дали не е заченала от
Владо и дали не е бременна. Но като разбира, че е празна и че е свободна се успокоява. Но тези два ястреба още един месец са кръжали над нейното небе. След това Весела се развежда с Владо и се разделят.
Ето това е причината за тяхната сватба и за техния развод. Това лично тя ми го е разказвала с такъв ужас, че аз целия настръхвах от уплаха. Невероятна история, нали? Невероятна е, но е факт.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...