Jump to content

07 - 07. ТИ ВСИЧКО ЗНАЕШ


Recommended Posts

7. ТИ ВСИЧКО ЗНАЕШ

Една сестра, учителка в провинцията, през лятната ваканция отива при Димитринка, своя приятелка на Изгрева. Последната й уредила среща с Учителя, тъй като имала важен въпрос, който сама не можела да реши. Учителят я насочил. Тогава тя се зачудила как мъчния за нея въпрос бързо намерил своето разрешение. След това Учителят започнал да я разпитва за това, за онова, и то с големи подробности, на които тя търпеливо отговаряла.
На следния ден, било сряда, школен ден. Тя присъствала на лекцията. Учителят слязъл от катедрата при черната дъска и нещо започнал да чертае. Тя го гледала и мислено го питала: „Учителю, ти всичко знаеш. Защо имаше нужда вчера така подробно за всичко да ме разпитваш?" Тогава той се обърнал към нея и отговорил тъй: „Да, Учителят всичко знае, но разпитва ученика, за да види доколко ще каже истината по даден въпрос." След което продължил лекцията си. Никой от присъстващите, освен сестрата, не разбрали тия думи за кого се отнасят.
Много са случаите, когато по време на беседа някой задава въпрос, на който Учителят веднага отговаря. Ето, по тая причина някои от слушателите мислят, че в Словото му няма последователност.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...