Jump to content

07 - 39. НАПРЕДНАЛАТА СЕСТРА


Recommended Posts

39. НАПРЕДНАЛАТА СЕСТРА

Една сестра от София, която се считала за духовно напреднала, отишла веднъж при Учителя на ул. „Опълченска" 66 да му измие и изчисти стаята, да изтупа и проветри. Докато миела, чистила и изтупвала, минали няколко часа. Наближавало обяд, но кой знае защо една мисъл завладяла съзнанието й: на обяд какво ли ще я гости Учителят? Но преди още да стане обяд, дошла на гости друга сестра, с която дълго разговаряли. Когато станало обяд, Учителят поканил гостенката за обяд и седнали да обядват, без да поканят напредналата сестра, която до този момент почиствала стаята му. Обядът продължил до към един и половина часа. Учителят изпратил гостенката. Тогава той се обърнал към сестрата с думите: „Ето ви тази круша за обяд. Хапнете си я!"
След като напредналата сестра се наобядвала с крушата, си тръгнала. Но из целия път до дома си мислила защо Учителят е постъпил така с нея. И не я покани на общ обяд, а покани онази, която не свърши никаква работа.
Какви съображения е имал Учителят, за да постъпи по този начин, ние не знаем. Но това, което предполагаме е, да я научи на смирение и безкористие.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...