Jump to content

Recommended Posts

42. С КОНДУРИТЕ

Брат Петко Епитропов беше един от ветераните на Божието дело у нас. Човек работлив и сладкодумен, приказлив. Беше застрахователен агент на дружество „Витоша". В качеството си на такъв обикаляше цялата страна, а и вършеше и работата на Бялото Братство.
Веднъж Епитропов се разболял от един цирей на врата. Положението му било толкова тежко, че жена му, баба хаджийка, вече се страхувала за живота му. Отишла при Учителя загрижено и му казала: „Учителю, Петко е много болен. Какво да правим?" - „ Ще оздравее", казал успокоително Учителят. - „Знам, че ще оздравее, но ние го искаме с кондурите и панталона." А казала тя така, защото Учителят почти на всички казвал, че ще оздравеят, за да не им сломи духът. Скоро циреят се пробил, според както Учителят наредил да го лекуват. Здравето на болния скоро се възстановило. Не било минало и седмица, Епитропов станал от леглото. Наскоро съседите му го видяли да се разхожда по поляната на Изгрева, здрав и обновен с кундурите и панталона, както жена му бе искала от Учителя.
Има случаи, когато е предупреждавал някой за наближаващата смърт, какъвто е случаят с брат Цеко, че в невидимия свят му готвят апартамент.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...