Jump to content

07 - 59. ВЛАКЪТ СПРЯ НА ПОЛЕТО


Recommended Posts

59. ВЛАКЪТ СПРЯ НА ПОЛЕТО

Брат Георги Куртев разказва:
Живеех в Айтос. Бях медицински фелдшер. Имах работа в София, при Учителя. Взех влака и отпътувах. Беше пролет. Китна пролет. Зелените площи на нивите и ливадите действаха ободряващо на духа, а синьото небе успокояваше. Влакът летеше с голяма бързина, сякаш искаше да изпревари времето. Пристигнах на Изгрева. Срещнах се с Учителя. Разговаряхме по разни въпроси. Много неща се изясниха, погледнати от по-високо. Както винаги, останах много доволен от срещата. Когато бях вече прав и готов да си тръгна, Учителят ми каза, че когато се намеря в трудно положение, да произнеса следната формула: „Бог е любов" три пъти. Чух я, но след малко я забравих. Качих се на влака и отпътувах към Айтос. Влакът бе пълен. Времето прохладно. Пътуването приятно. Бързах да пристигна в Айтос, защото имах възложена от Учителя задача. По разписание трябваше да пристигна навреме и заваря приятелите в братския салон. Това бе по план. Но когато минахме гара Стралжа, влакът спря на полето. Никой не знаеше причината.
Мъжете наслязоха от влака да пушат. Слязох и аз. Времето тече. Ето, минават 15­20 минути, а влакът не тръгва. Пропускам времето, а имах срочна задача. Започнах па се безпокоя. В това време се сетих за формулата и отидох настрани, за да си я кажа. А точно по това време един от прикачвачите чукна с чук на едно място и извика: „Ето къде е била причината" и влакът веднага тръгна. Така че ние едва успяхме да се качим. Той навакса закъснението и пристигна навреме. Изпълних задачата.
Въпроси за размишление: Защо спря влака? Някой може да каже, че това е станало случайно. Но който познава вътрешните закони на природата, ще разбере, че има разумни сили, които действат над механизма на влака. Може би оня, който е дал формулата, бе създал условие тя да потрябва. За да се провери силата й.
Физическите закони: За гравитацията, за енергията, за плаването на телата и други, могат да бъдат неутрализирани чрез силата на вътрешните закони. Тук ще споменем само два случая: Безтегловността не анулирали гравитацията? В пусти места извирала горчива вода, от която хората заболявали. Пророк Елисей се помолил и пуснал в извора сол и тя станала сладка. Загубила се горчивината й. Станала пивка.
Ако капнеш студена вода върху хипнотизиран и му внушиш, че това е сярна или солна кисеилна, веднага ще се яви обрив като от киселина.
Христос и учениците му пътували с лодка по море. Скоро се стъмнило и те веднага се намерили на близо сто мили от мястото, откъдето тръгнали. Има и много други случаи, явни, но непознати нам.

Вътрешните окултни закони са над физическите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...