Ани Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 74. ВЕЧЕ ДА НЕ ИДВАШ! Една сестра от София заминавала на курорт. На улицата я среща една бедна жена и я моли за помощ, Сестрата й дала осемдесет лева, Всичко, което имала у себе си. И понеже си носела спестовната книжка, била спокойна. Бедната жена, изненадана от нейния жест, казала смутено: „Аз исках по-малко..." - „Не, вземи ги всичките. Те са за тебе. Господ ти ги праща." Бедната жена си записала адреса, за да може да й ги върне, когато има възможност. Тъжителката я посетила още няколко пъти за нова помощ, тъй че кредитът станал 400 лева. Когато й давала и последната сума от 100 лева, казала й: „Вече да не идваш!" Жената си отишла с понижен дух, но нищо не казала. „Още следващите два-три дни ми донесоха работа от две места и ми платиха по 200 лева. колкото й бях дала, разказва сестрата своята опитност. Небето не ме остави. Но аз проявих нетърпение, което отчитам като голяма моя грешка и се срамувам от постъпката си." Весела Несторова Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts