Jump to content

09 - 39. ВЕЛИКИЯТ УЧИТЕЛ В БЪЛГАРИЯ


Recommended Posts

39. ВЕЛИКИЯТ УЧИТЕЛ В БЪЛГАРИЯ

Преди години на един голям ясновидец, индус, по вътрешен път се открива, че великият Учител е в България. Идва той в Европа, в България, в нашата столица, намира теософското общество и ги пита: „Има ли тук някой велик Учител между вас?" - „Между нас няма такъв", отговорили. - „А някъде другаде?" - „Да, има тук един Учител, той живее извън града. Той се казва Петър Дънов, но той не е този, когото търсите." - „Заведете ме при него", казал той. „Искам да го видя."
Качват се на лека кола и отиват на Изгрева. Учителят бил зает и не го приел. Показал се на входа и му определил среща за следния ден. Индиецът очаквал да види Великия Учител в сияние като слънце, а го видял в матова светлина /аура/и си казал: „Това не е тоя, когото търся" и не отишъл на определения ден и си отпътувал, без да познае Учителя.
Дошъл от Индия при самия Учител и не го познал. Защо? Защото очаквал да види Учителя в слънчево сияние, но забравил, че Учителите могат да се скриват от погледа на любопитните, за да се определят истински готовите души, искрено търсещите.

Разказал: Г. Тахчиев

1 юни 1956 година, Рила

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...