Ани Posted July 31, 2013 Share Posted July 31, 2013 59. ФОРМУЛИТЕ През 1929 година Дунав замръзна. Ето защо вълците се увеличиха десетократно, понеже идваха от Карпатите и свободно минаваха през заледената река Един-два пъти след горната случка вече излизах без оръжие, но с кон, като си правех сметката, че първом ще пожертвам коня, а аз ще се кача на някое дърво, но след това ми дойде мисъл да не правя такива сметки. След това вече излизах без кон и без оръжие, тъй като моето оръжие беше невидимо, което Учителят ми беше дал. Подготовка: 1. Добрата молитва. 2. Псалом 91. 3. „Отче наш." 4. Псалом 23 и 133. 5. След това почвам с формулите: Н. Л. К. Б. Л. - Няма Любов като Божията Любов. Три пъти./ С. Б. Л. Е. Л. - Само Божията Любов е Любов. Три пъти./ Н. М. К. Б. М. - Няма Мъдрост като Божията Мъдрост. Три пъти./ С. Б. М. Е. М. - Само Божията Мъдрост е Мъдрост. Три пъти./ Н. И. К. Б. И. - Няма Истина като Божията Истина. Три пъти./ С. Б. И. Е. И. - Само Божията Истина е Истина. Три пъти./ Н. П. К. Б. П. - Няма Правда като Божията Правда. Три пъти./ С. Б. П. Е. П. - Само Божията Правда е Правда. Три пъти./ Н. Д. К. Б.Д. - Няма Добродетел като Божията Добродетел. Три пъти./ С. Б. Д. Е. Д. - Само Божията Добродетел е Добродетел. Три пъти./ Н. С. К. X. С. - Няма Слава като Христовата Слава. Три пъти./ С. X. С. Е. С. - Само Христовата Слава е Слава. Три пъти./ Н. С. К. С. Н. Д. - Няма Сила като Силата на Духа. Три пъти./ С. С. Н. Д. Е. С. Б. - Само Силата на Духа е Сила Божия. Три пъти./ Преди да изляза четях молитвите, а след тръгване казвах формулите. Щом свършвах и с тях до 200-300 метра, аз вече чувствах една вътрешна промяна и радост и вече не страх от вълци, а желаех да се срещна с тях, да ги прегръщам и Продиктувано от Никола Гръблев 18.09.1963 г., София. Веднъж Учителят в разговор със сестра Савка й казал: „Брат Гръблев е смел." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts