Jump to content

09 - 151. АКО ВИДЯ, ЩЕ СЕ УСИЛИ ВЯРАТА МИ


Recommended Posts

151. АКО ВИДЯ, ЩЕ СЕ УСИЛИ ВЯРАТА МИ

Един брат от Ямбол, който отдавна се познаваше с Учителя, веднъж си казал: „Аз вярвам в Учителя, но ако направи някой опит пред мен, още повече ще се усили вярата ми."
След известно време отива в София, среща се с Учителя, който бил пред салона. „Елате в трапезарията да си поприказваме", казал Учителят и двамата влезли. Учителят седнал на обичайното си място и започнал разговор. Учителят го подпитвал за туй, за онуй и братът отговарял. Но ето че по едно време той чувствал, че столът му, заедно с него виси във въздуха, като се вдигал постепенно като с някой крик. Вдигнал се той, без видима причина на значителна височина и пак постепенно се върнал в първоначалното си положение. След това опитът се повторил и потретил. Тогава Учителят попитал брата: „Рекох, искаш ли още?" - „Благодаря, Учителю, достатъчно." Тогава двамата излезли навън, за да се поразходят към поляната.
Този опит усили още повече моята вяра. След него аз вече бях духовно по- богат. Но кой беше казал на Учителя, че аз искам опит? Аз сам пред себе си бях пожелал. Край мене нямаше никой друг.

Разказал: П.Г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...