Jump to content

09 - 334. НЕВЪЗМОЖНОТО СТАНА ВЪЗМОЖНО


Recommended Posts

334. НЕВЪЗМОЖНОТО СТАНА ВЪЗМОЖНО

През 1942 година отидох на Братската градина в Айтос, където прекарах няколко дни заедно с брат Георги Куртев. Той един ден ме повика в стаята си и ми каза, че ще ме изпрати в Бургас по работа. Аз вече очаквах поръчението му. „Пращам те да занесеш едно писмо на един наш близък, който служи сега в казармата, но да знаеш, че за Бога невъзможно няма."
Взех писмото и веднага тръгнах, за да изпълня като войник заповедта. Отидох пред казармата, където на входа пазят часовои. Минавам край тях и ги поздравявам, но никой не ме спря. Влизам в двора, където офицери разговарят. Поздравявам и тях и ги питам за лицето, което търся. Насочиха ме към едно подземие. Отивам, срещам се, разговарям с него и му предавам писмото. Той го взе и прочете, след което ме попита: „Ти как влезе? Тук птичка не може да прехвръкне." Тогава аз му казах думите на брат Куртев, че за Бога невъзможно няма и как никой не ме спря на влизане. Тогава войникът ми каза: „Аз няма да те изпращам. Ти ще си излезеш, както си дошъл." И наистина, излязох си без някой да ме спре.
Върнах се на Братската градина и разказах на брат Куртев най-подробно всичко, което бях направил. Тогава той ми каза: „Това беше за твое назидание."

Разказал: П. Кулиш.

24 май 1966 година - Белият връх.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...