Jump to content

23 - 12. ЛЕЧИТЕЛСТВОТО НА УЧИТЕЛЯ


Recommended Posts

12. ЛЕЧИТЕЛСТВОТО НА УЧИТЕЛЯ

През 1934 година сестра ми се разболя, получи силни болки в корема. Викат лекар, взема лекарства, но болките се увеличават. Лекарите правят консулт, но резултат няма. Тогава баща ми се качва на влака и отива при Учителя. Той го посреща и му казва: „Нещо си напечен, идваш ни в това, ни в онова време," Тогава баща ми му обяснява и Учителят казал: „Нищо не познали докторите, ще й мине. Сега тръгвай оттук и без да се спираш, за да свариш влака. За болната ще вземете грах с прясно краве масло и като го сготви, да яде колкото може." Оказа се кучешка тения, която изчезна.
Брат ми имаше дъщеря на 6 години. Разболя се, вдигна висока температура, изпадна в безсъзнание. Занесоха а в Александровата болница, но и там положението не се подобрява. Жена му отива с плач при Учителя и му казва, че детето й умира. Той й казва: „Майка, която обича детето си, то не може да умре. Иди и го вземи и му направи супичка да яде". Когато се върнала, детето отворило очи и казало: „Мамо, гладна съм"
Имам приятел, учител в с. Горка Поляна - Георги Попов. Той имаше момче, което се напикаваше всяка вечер. Никакво лечение не помогнало. Един ден, през ваканцията, го взема и отиват в София. Когато наближили София, детето се разболява и вдига висока температура. Понеже не намерил превоз, занася го на гръб до Изгрева. По това време Учителят разговарял с някого на двора. Казали му, че идва да пита как да излекува детето. Учителят му казал: „Утре в 4 часа устройваме екскурзия до Витоша. Ще дойдете и вие." Тогава Георги повторил: „Учителю, детето е болно и вечер се намокря." Учителят пак повторил: „Утре устройваме екскурзия на Витоша. Ще дойдете и вие." Учителят казва същото трети път и посочва къде да нощуват, за да им бъда по-лесно сутринта. Посочва и сестрата, която ще ги настани. Повече не можел да пита, било му неудобно.
Сестрата ги посрещнала и постлала леглата с чисти чаршафи. Георги реагирал и поискал някоя вехта черга или мушама, за да не измърсят леглото, но тя отговорила: „Учителят е наредил тук да спите. Неговата дума на две не правим, а бельото ние ще го изперем." За всеки случай Георги поставил една мушама под детето.
Понеже били уморени, заспали веднага. На сутринта детето се събудило и казало, че е вече здраво и иска да дойде на екскурзия. Освен това за пръв път се събужда , без да е мокро.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...