Jump to content

23 - 13. ОКУЛТНИТЕ ЗАКОНИ ДЕЙСТВАТ


Recommended Posts

13. ОКУЛТНИТЕ ЗАКОНИ ДЕЙСТВАТ

Сестра Грозданова от Сливен разказва за дъщеря си: Завършила гимназия с отличен успех и иска да следва медицина в Италия. Понеже майката няма достатъчно средства, момичето помолва вуйчо си да помогне за издръжката. Вуйчото отказва, защото нямал доверие на момичета студентки. Тогава Грозданова отива при Учителя и му излага проблема. Учителят отговорил: „Рекох, ще даде, иди си." Когато Грозданова отишла при брат си, той я попитал: „За Лалка ли идваш, кажи й да си стяга багажа."
Борис Николов идва в Ямбол и разказва следния случай: Един ден по време на последната война Учителят го изпратил да отиде в комисарството, за да му дадат бележка за такси да отидат до Боровец. Когато отива там вижда обява, на която пише, че се разрешава даването на коли само за болни, поради липса на бензин. Той помислил и решил да каже, че Учителят не е добре със здравето и така му дали бележка. Когато се върнал, Учителят взел бележката, скъсал я и казал: „Аз не се качвам на кола, която е взета с лъжа. Иди и кажи, че на Учителя му трябва кола за излет до Боровец." Борис се върнал и чиновникът му написал нова бележка.
Пак Борис Николов идва във Варна през 1972 година и разказва друг случай. Една селянка се разболяла и отишла в болницата. Лекарите я лекували с всички възможни лекарства, но без резултат. Тогава й казали: „Има един човек, който живее на поляната, зад боровете. Той всичко знае и всички болести лекува. Иди при него." Тя тръгнала, но завалял силен дъжд и едва се добрала до една къща, която била на брат Антонов. След като му разказала всичко, той я завел при Учителя. Тя се хвърлила с плач в краката му и го молела да й помогне. Учителят започнал да й говори за нейния живот, за нейните близки, за случки от живота й. „Сега стани, вече си здрава!" Тя извадила пари и му дала, но Учителят ги дал на Антонов и казал, че тя си плаща, загдето я довел в дъжда.
Един наш приятел от Ямбол - Никола Божков, отива по работа в София и решава да навести Учителя. В трамвая, като плаща билета си, му връщат един книжен намачкан лев. Той поискал да му върнат други, но кондукторът отказал. Започнал спор и нападки, и от двете страни. Накрая идва спирката, той слиза много ядосан.
Отива на „Опълченска" 66 и заварва около 30 души обядват с Учителя. Сяда и той да се храни. След малко Учителят променил темата на разговора и започнал да говори за търпението и как човек се трови от нервиране. Като се обърнал към Божков, казал; „А има хора, които за един скъсан лев са готови да загубят здравето си." И продължил разговора си.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...