Jump to content

28 - 3. Писмо на Жана Иванова до Милка Кралева от 31 май 1999 г.


Recommended Posts

3. Писмо на Жана Иванова до Милка Кралева от 31 май

1999 г.

Госпожо Кралева - Милка,
Дойде определеното време да Ви отговор* на писмото от 16 март 1999. Ще Ви отговоря последователно.
Вие си служите с лъжи.
Пред 10 човека, тук, в книжарницата, говорите едно, а след това пишете съвсем друго в писмото си.
Павлина Даскалова лично ми разказа - първо по телефона, а след това в книжарницата - за случая с книгите. При една от срещите в Бургас, организирана от Вашата фондация „Сила и Живот", Вие сте разбрали, че тя има книги и сте й писали да Ви изпрати от всичко, което има, включително и неиздаденото Слово по оригинал, на Учителя Петър Дънов. И когато тя Ви изпраща нашите книги „Проявление" и „Оживяване", Неделни беседи 1942-1943 г., в чиято подготовка е взела участие група от Търновското братство, Вие й правите скандал, че Ви ги продава по-скъпо. А тя е завишила цената, смятайки, че съм й ги предала без търговска отстъпка, без да ме попита и да провери. Тя беше психически съкрушена, огорчена от Вашия тон. И ми съобщи, че сте я канили лично да Ви посети в Бургас, уж във връзка с библиотеката на фондация „Сила и живот", която сте устроили в братския салон. А Вие всъщност сте търсили нейната подкрепа за Вашите действия във връзка със салона в Бургас преди срещата на всичките представители от България на Братството в Айтос на 27 март т. г. Така че „скандалните подробности" от моите връзки с Павлина са Ваша измислица.
Писмото до Вас съм го написала на моята собствена машина. А Вие Вашето сте го писали на чужд компютър, придобит с лъжа. В разговор с Мария Митовска разбрах, че този компютър е закупен с пари, донесени от Англия лично от самата нея за закупуване на компютър за Словото. Тези пари са имали за задача да подпомогнат първоначално създаденото издателство „Сила и Живот", в което са взели участие група последователи на Учителя Дънов. Те повечето са били от София, а за Вашето участие е настоявал лично майстор Борис. И така, след като се създават дисхармонични отношения, издателството остава на Ваше име. Значи майстор Борис предава на Лалка оригиналите да ги редактира, а след това организира и издателство, за да издава промененото вече Слово на Учителя Дънов. И когато Мария Митовска Ви се обажда за тези пари да й ги върнете, както и други лични нейни средства, или да й върнете компютъра, Вие не връщате нито парите, нито компютъра. Изненадата за Мария Митовска е била както голяма, така и съкрушителна. Тя не Ви е познавала до този момент, тя се отказва да търси парите и компютъра, а сама продължава работата си.
Така че Вие пишете Вашите писма на чужд компютър. Със същия компютър издавате променено Слово на Учителя Дънов. И то умишлено и целенасочено.
Предадох на моя сътрудничка да напише писмото ми на компютър, купен за Програмата, която издава оригиналното Слово на Учителя.
Когато Ви предупредих у Вас, че издавате на Лалка промененото Слово, Вие се ударихте с юмрук в гърдите и ококорено ми казахте: „Променено, непроменено, аз ще издавам. Аз трябва да съществувам."
След като разказах за това на Вергилий Кръстев, той се смя и каза, че така говори майстор Борис, който Ви е обсебил.
И след написването на писмото от 16 март т.г., Вие идвате „ни лук яла, ни лук мирисала" в моята книжарница, смирена. А защо? За да ме заблудите ли? Това не може да стане.
Понеже В ие искате да останете в историята, то аз предавам писмата си за публикуване в „Изгревът", том X. Аз ще остана в историята, че съм работила по програмата на Вергилий Кръстев и под неговото ръководство съм издавала оригиналното Слово на Учителя Дънов
Вие ще останете в историята, че сте работили под внушението на майстор Борис, мозайкаджията, който Ви е обсебил и Ви диктува да издавате променено, редактирано Слово на Учителя Дънов. Та майстор Борис предаде оригиналите на Словото на Лалка и ги промениха. Това е написано в „Изгревът", том IX, който съм чела. И оттам го знам това.
Доказателства - ами погледнете стаята си, облепили сте я със скиците на майстор Борис. Когато Учителят е говорил Словото Си, то майстор Борис не е записвал, а си е правил рисунки и скици. И той друго и не може да прави. Затова е предал оригиналите на Лалка да ги промени.
И когато друг път идвате в книжарницата, ще се обадите, за да си поръчаме фотограф. Той ще дойде и ще Ви накараме да коленичите пред оригиналното Слово на Учителя, за да Ви направи снимки. После ще коленичите пред „Изгревът" - десетте поредни тома и ще Ви направи пак снимки. След това ще изпратим тези снимки по цяла България.
И ако Ви просветне нещо в ума и сърцето, може да си сложите снимките в стаята, до скиците и рисунките на майстор Борис. Тогава ще си видите заблудата, в която сте изпаднали.
Значи този братски салон, направен да служи за молитвен дом, вие го направихте за книгопродавница, за търговски дом. Още на 19 март т.г. дойдоха от Бургас хора и ми показаха нотариалния акт за салона на Духовно общество Бяло Братство - Бургас, с който току-що бяха се сдобили.
И така дойде Христос с бича, да изгони търговците от храма... Видяхте ли кому служите? Изгониха Ви с бича от обсебения от Вас братски салон.
И сте създали фондация. Това е работа на Черната ложа. А защо ли? Защото има Един Бог, Един Учител, Едно Слово, Една Школа.
Другото е лъжа, измама.
И непременно и цвете ще останем в историята, и то чрез „Изгревът", където ще се публикува всичко.
А дъщеря Ви след време ще публикува писмата на Вергилий Кръстев до Вас, за да видят всички какво представляват онези, обсебените от майстор Борис.
Откъде знам всичко това?
Госпожо Милка Кралева, аз знам.
Аз знам, защото чета „Изгревът".
Аз знам, защото издавам оригиналното Слово на Учителя Дънов.
Аз знам, защото работя с Вергилий Кръстев. Той е мой ръководител.
А пък Вие навремето, бременна във втория месец, го напуснахте с баща си заради майстор Борис, който беше на 75 години.
Откъде знам това ли?
Госпожо Милка Кралева, аз чета „Изгревът" и там всичко е написано. Написано е, за да се отграничи Истината от лъжата. Лъжата е, която днес Ви ръководи в Бургас - една от двете столици на Черната ложа. Само Черната ложа издава променено Слово, под редакцията на Лалка, по програмата на майстор Борис.
Живейте вечно с майстор Борис!
31 май 1999 г.
София

Жана Иванова

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...