Jump to content

28 - 4. ПИСМО НА ЖАНА ВЕНКОВА ИВАНОВА ДО СЕМЕЙСТВО ГОБО ОТ 31 МАЙ 1999 Г. НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК


Recommended Posts

4. ПИСМО НА ЖАНА ВЕНКОВА ИВАНОВА

ДО СЕМЕЙСТВО ГОБО ОТ 31 МАЙ 1999 Г.

НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК

Уважаемо семейство Jean-Louis и Arlette Gobeau,
 
1. Настоящото писмо до вас се изпраща от Жана Венкова Иванова от София. Аз съм тази, която издава оригиналното Слово на Учителя Дънов, по програма, ръководена от Вергилий Кръстев.
 
2. Досега за 2 години сме издали 40 заглавия книги от оригиналното Слово на Учителя Дънов. До 31.08.1999 г. ще издадем още 10 заглавия. Всичко това се ръководи от Вергилий Кръстев. Изпращам Ви заглавията на отпечатаните книги, на български.
 
3. Живея в центъра на гр. София, където едновременно се намира и книжарницата, в която всеки може да си купи тези книги, които са много евтини. Освен това аз съм тази, която организира изпращането на отпечатаните книги по цяла България.
 
4. Така че аз не съм случаен човек, който Ви пише това писмо. А защо ви пиша? Ще ви обясня точно и кратко. А дали сте съгласни с мен - това си остава ваша работа. Аз съм длъжна да ви уведомя.
 
5. До този момент са излезнали от „Изгревът" 9 тома. Тези книги се купуват от последователите на Учителя Дънов. Те се продават също в моята книжарница и аз ги разпространявам из страната. И от тях какво научавам?
 
6. В „Изгревът", том VII, на стр. 648-672, са публикувани спомените на Анина Бертоли по магнетофонни записи. Публикувани са спомените на сестра й Мариета Бертоли на ст. 673-682. Има техни снимки с Учителя.
 
7. В „Изгрева", том VIII, на стр. 559- 562, както и на стр. 572- 596, са публикувани всички ваши писма до Величка Няголова, както и до българите, в които обяснявате вашето становище за архива на Анина Бертоли. Публикувани са и писмата на Вергилий Кръстев до вас. Описани са всички етапи последователно. И днес българите ги четат. И ги проверяват, чрез доказателствата, които са дадени от Вергилий Кръстев в„Изгревът".
 
8. В „Изгревът", том IX. на стр. 789- 797. е описано от Величка Няголова продължението за съдбата на архива на Анина Бертоли, който вие задържате.
 
9. Ние, които четем „Изгревът", научаваме следните неща. потвърдени с факти:
а) Никой не е знаел за този архив, включително и вие, освен Вергилий Кръстев. Това го признавате.
б) Единствено на Вергилий Кръстев Анина Бертоли и Борис Николов са дали пълномощия да го върне в България.
в) Само Вергилий Кръстев знае за филма, а на кутията пише „Voir a Vergil". Вие изобщо не сте знаели за съществуването на този филм. Той е оригинален и не е преснемай, а Анина на никого не го е показвала, нито е прожектиран. Този филм има история, която вие не познавате. Тази история се знае само от Вергилий Кръстев.
г) Вие натоварвате куфарите на колата на Величка и на сутринта ги сваляте. А защо? Кой ви нареди? Кой е вашият Господар? Отговорете ми. Аз държа на вашия отговор.
д) Вие взимате решения. Вие нямате право да взимате решения. Кой ви дава това право?
С вашето решение сваляте куфарите.
С вашето решение давате на Павел Желязков да прави ксерокс-копия.
С ваше решение изпращате писмо до България, за да злепоставяте Вергилий Кръстев, като изпращате и копие от неговите писма. А знаете, че онези, които са получили вашето писмо и ксерокс-копията на писмата на Вергилий Кръстев, за пръв път научават за този архив от вашето известие. И те остават изумени.
С ваше решение събирате подписи във Франция да не се изпраща и да не се дава архивът на Вергилий Кръстев.
Вие изобщо нямате право на такива решения. А защо нямате? По простата причина, че нямате нищо общо с Учението на Учителя Дънов и с Неговата школа.
 
10. Според окултните закони от Словото на Учителя Дънов този, който за пръв път се завърже и закачи за някого, остава до края на живота си завързан там. Вие за пръв път отивате при Михаил Иванов. Вие сте закачени отдавна за него. Той е сега вашият Господар, които ви заповядва да не давате архива на Анина Бертоли на Вергилий Кръстев. Това е истинската причина!
 
11. Анина Бертоли и Михаил Иванов са били противници, дори и врагове. А сега вие изпълнявате волята на духа на Михаил Иванов, а не на Анина. Там е разликата. И тя се вижда от всички. Това е написано в „Изгревът". И ние го четем. И проверяваме, че това е така.
 
12. Вие сега, за да се измъкнете, изнасяте една теза, че това не е написано за Вергилий от София, а за брата на Анина. Братът на Анина Бертоли е живял до 18- годишен в България и знае български. Италианците имат по 4- 5 имена. Наистина, едно от тези имена е и Vergilius, но докато е бил в България, всички са го наричали Джулио. Дори родителите му. сестрите му, Анина и Мариета, са го наричали Джулио, а не Vergilius. А децата на „Изгрева", където е живял, са го наричали Джили. Това лично го чух от устата на Иоанна Стратева.
И това, което казвате сега, е една ваша голяма лъжа. Много голяма и тук никой българин, който прочете „Изгревът", том VIII и том IX, няма да ви повярва. Освен това Анина Бертоли собственоръчно е написала адреса на брат си в Италия и той се казва Пиетро Бертоли (Pietro Bertoli). Този адрес е публикуван на стр. 575 в том VIII на „Изгревът".
 
13. Кои са вашите приятели, на които тук пишете писма?
а) Йоанна Стратева - тя не е съгласна с вас. Благодарение на Вергилий Кръстев, който организира над 20 концерта с музика на Учителя. тя и музикантите бяха качени от него на сцената. Нейното писмо до вас на български и френски е публикувано в „Изгревът", том VIII, стр. 594-596. Аз бях свидетел, когато тя дойде при Вергилий Кръстев и искаше съвет от него във връзка с нейния личен път на музикант. Той и говори повече от два часа. Тогава аз разбрах, че музикантите на този етап нищо не знаят за музиката на Учителя Дънов. А защо? Защото не четат „Изгрева" от том I до том IX.
б) Павел Желязков - той досега е издал няколко заглавия книги на Учителя Дънов. Но той променя, редактира Словото на Учителя. И то умишлено. А всеки, който променя Словото на Учителя Дънов. е враг на Неговото Слово и на Учението Му. Това е описано в „Изгревът", том IX, стр. 832-833. И то е факт.
в) Милка Кралева е бивша съпруга на Вергилий Кръстев и има дъщеря от него, която е на 18 години. Пред мене лично тя заяви, че не е писала срещу него. Но когато поисках да ми изпрати копие от нейното писмо до вас, тя отказа, защото аз бях написала, че ще го изпратя до вас да проверим дали е същото. И тя си служи с лъжа. Освен това, тя публикува книги на Учителя Дънов, които са променени, изменени, редактирани от Лалка. Ние сме проверили и сравнили с оригинала. А Вергилий Кръстев я бе предупредил. Всичко за нея е описано в „Изгревът", том IX, стр. 829-831,
г) Георги Петков - той си беше послужил с измама и лъжа и с чужди пари, за да получи от Лалка преработените беседи. И той също участвува в издаването на променено, редактирано Слово на Учителя Дънов. И то съзнателно! Виж „Изгревът", том IX, стр. 775-781.
д) Мария Митовска - тя. заедно с Лалка, откраднаха труда на Борис Николов, който лично бе дешифрирал стенограмите на Савка Керемидчиева, т.нар. „Свещени думи наУчителя". Доказателствата са дадени в „Изгревът", том III, стр. 115 и стр. 393- 394. Също и в „Изгревът", том IX, стр. 781-783. Тя издаде също променена „Паневритмия" - вижте „Изгревът", том I, стр. 628- 631, „Изгревът", том IX. стр. 781-783. Тя открадна оригиналния каталог, подготвен от стенографката Елена Андреева, и го издаде от името на Лалка и от свое име. Вижте ..Изгревът", том IX, стр. 279-281.
е) Христо Дочев - Научаваме, че неговата дъщеря е била на гости в дома ви. Нейният баща издава книги. Взима по няколко извадки от издадените книги на Учителя Дънов, подрежда ги, слага свои уводи и коментар и прави така своите книги. Беше му предложено лично от Вергилий Кръстев да издаде една оригинална годишнина. Но той отказа. А защо? Защото той има за задача да разбива и да променя Словото на Учителя. фактите са налице.
Ето това са вашите приятели, от които искате съвети, и на които разчитате. А най-важното е, че Павел Желязков, Георги Петков и Мария Митовска бяха 10 години в групата на Крум Въжаров. Те са негов продукт. А той беше защитник на Михаил Иванов. Той беше от Черната ложа, според Учителя Дънов. Всичките му ученици продължават от вчера и днес със своята разрушителна сила да разрушават Словото на Учителя Дънов. Запомнете това. Днес ние виждаме делата им. Те съзнателно променят Словото на Учителя. А Павел Желязков идва при вас по линия на Крум Въжаров, който бе михайловист, така че всички имате един и същ Господар.
 
14. Вие имате няколко изхода:
а) Да се подчините на Мариета Бертоли, която ви е написала писмо архива да не го давате на никой българин. Но тя лично чу от магнетофонния запис гласа на сестра си Анина и се е съгласила да го предаде на Вергилий Кръстев. А защо прави друго сега? Тя не е от Братството, тя сега иска да вземе пари от този архив.Там е цялата работа.
б) Да го изтъргувате с някой българин, като Павел Желязков, който ще го донесе ту к и ще промени, подмени и редактира Словото на Учителя Дънов. Ами след време, когато се сравни с оригинала? И вие ще носите своята вина, понеже вече сте предупредени, чрез това писмо.
в) Да го докарате тук, в София и да го предадете на така наречения Братски съвет. А според Учителя Дънов. Той е срещу братски съвети. Тук има една песен, „Писмото", от Него, която е публикувана в „Изгревът", т. I, стр. 686. Създадена е от Учителя срещу братските съвети.
Като предадете архива на така наречения Братски съвет, те веднага ще направят комисия с единствена цел да променят, изменят и редактират Словото на Учителя. Че кой ще бъде виновен след това? Разбира се, семейство Гобо.
г) Ако го предадете на Христо Дочев, той ще направи това, което е правил досега - компилация, изопачения. И вие ще отговаряте за това.
д) Ако го предадете на Вергилий Кръстев, той ще го съхрани и ще го отпечата по оригинал. Доказателствата? Изпращам ви списъка от 48 заглавия издадено оригинално Слово на Учителя Дънов. Малко ли е това доказателство?
 
15. Съветвам ви, като прочетете това писмо, да извикате един българин и да ви преведе онези страници, които съм ви цитирала. Но такъв преводач, на който имате вяра, за да не ви преведе погрешно. И така да ви излъже.
 
16. Изпращам ви по пощата „Изгревът", том VIII и том IX, за да ги имате при вас
 
17. Вие питате кой е този Вергилий Кръстев?
Той е този, който е съхранил, запазил над 30 години Словото на Учителя Дънов и го отпечатва по оригинал. Вижте списъка, който ви изпращаме.
Той е този, който е организирал, финансирал над 20 концерта по музика на Учителя Дънов и е качил на сцената към 20 музиканти, за да се реализират като музиканти.
Той е този, който издава „Изгревът", който е история на Школата на Учителя- Дънов.
Някой да е направил това в живота си? Никой.
А вашите приятели, на които пишете писма, са врагове на Словото на Учителя Дънов, врагове на Учението му и врагове на Школата Му.
Доказателствата са дадени, проверете си ги. И се определете. На кого да вярвате и кому да служите.
 
18. Имаше много българи, които искаха да ви пишат, защото вашият адрес е публикуван в „Изгревът", том VIII, стр. 575. Но Вергилий Кръстев ги спря. Иначе щяхте да получите десетки писма и то много гневни. Той ми позволи аз да ви напиша писмо, защото аз издавам, аз разпространявам и в моя дом е книжарницата, където се продава оригиналното отпечатано Слово на Учителя Дънов.
 
19. Аз повече няма да ви пиша. Вергилий Кръстев ми каза и предварително знае какво е вашето решение. Понеже вашият Господар е същият, който е Господар на Михаил Иванов. А той е представител на Черната ложа, според думите на Учителя Дънов.
Ние знаем вече кои са вашите приятели и на кого служат. Те служат на враговете на Учението на Учителя, като Му променят Словото, фактите са налице. Словото на Учителя Дънов е Слово на Бога. То е свещено и неприкосновено. Има един Бог. Има едно Слово. Има един Учител - Беинса Дуно.
 
20. Уведомявам ви, че това писмо ще бъде публикувано в „Изгревът", том X, на български и с френския превод. И ще остане като документ и поучение за следващите поколения.
21. Изпратете ни ксерокс-копие от писмата на онези българи, които са писали срещу Вергилий Кръстев да не му предавате архива - като Милка Кралева, Георги Петков и др., за да бъдат публикувани в „Изгревът". Така една голяма организирана лъжа ще падне и ще се види от всички, че е лъжа. И само така може да се измъкнете от клопката и да се оправдаете после, че сте били подведени от враговете на Вергилий Кръстев. Друг изход нямате. А следващият ваш печеливш ход е да предадете архива на Вергилий Кръстев.
Ако това не направите, то означава, че вашият Господар ви е вързал отвътре и отвън с много дебели въжета и сте негови роби до края на живота си. А това е защото първом сте вързани в Невидимия свят, още от самото начало.
Истината е една. А лъжата има много лица. Изпратете ми писмата на лъжата, да ги публикуваме, защото те сега тук отричат, че са писали писма срещу Вергилий Кръстев. Отричат, а ние знаем, че те лъжат, затова чакаме писмата им. Направете си една услуга към Истината. Сами си направете тази услуга.
Друг случай в живота си няма да имате.

С уважение:

Жана Венкова Иванова

Адрес:
1000 София
ул. „Граф Игнатиев" 28
Жана Венкова Иванова
книжарница „Изгрев"
P.S. Ако изпращате писмо, изпратете го препоръчано, за да не се загуби.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...