Jump to content

27. Д-р Методи Константинов разказва спомени. 27.5. Усмирителната риза


Recommended Posts

27.5. Усмирителната риза

27.5.1. Какво беше отношението на Учителя към някои болести: Той ги смяташе като кармически и не бива да им се махат,-защото им са необходими за тяхното развитие. Сестра Цветана Симеонова страда от тежка кожна бо­лест, която, въпреки всякакво лечение, не минава. Ето Той какво каза:
 
- В природата има усмирителни ризи, които си вършат своето!
 
27.5.2. Една сестра боледуваше от болестта ендокардитис лента. Беше лекувана без успех от много професори, включително и от Моллов. Аз се обър­нах към Учителя да й помогне. Това беше на полянката, ние седяхме с Него под беседката. В това време пред нас кацна една черна врана. Учителят никога не е правил това - взе буца пръст и я хвърли към птицата. Твърде сериозен, Той рече:
 
- В природата има закони. Някога тя оставя едно тяло, което е започнало да се разрушава, да се доразруши, за да даде материал за ново, свежо, по- хубаво тяло!
 
Тази сестра си замина.
 
27.5.3. Олга разказва:
 
Бяхме на езерата. Вървяхме с Учителя по пътеката. На пътя ни се беше търколила една тежка каменна плоча. Учителят ме погледна, нищо не каза. Но аз разбрах, че иска да се справя с тая пречка на пътя ни. Както бях с обуща на краката и с роклята, аз влязох във водата до колене и напрегнах сили да вдиг­на плочата. За мое голямо учудване, плочката се повдигна леко и аз я сложих удобно върху пътеката. Но за мое учудване, дрехите ми останаха съвършено сухи. Гледах ги, пипах ги - сухи бяха! Това се случи с мене. (А роклята и обуща­та бяха сухи, все едно, че не бях влизала във водата. Вълшебна ризница някой бе надянал върху мен. А след това преминах през премеждие, но останах чита­ва. Казах на Учителя.
 
- Нали премести камъка. Духовете искаха да ни попречат. На теб нало­жиха ризница да те пази, а на тях наложиха усмирителна риза.)
 
(За Методи Константинов вж. „Изгревът" том IV, с. 362-546. - бел. на съставителя Вергилий Кръстев)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...