Jump to content

5. ПИСМО ОТ МИНЧО СОТИРОВ ДО УЧИТЕЛЯ 8 април 1912 г., неделя, Созопол


Recommended Posts

5. ПИСМО ОТ МИНЧО СОТИРОВ

ДО УЧИТЕЛЯ

8 април 1912 г., неделя, Созопол

Учителю!

Благодаря на Господа, че ме упътва твърде рядко в своите пътища. При всичките Му щедрости от преголемите милости и безгранична любов. Който показва към мен, считам се много недостоен още за всички тия Негови блага. Да, те са плод на голямата благост и милост на Бога Отца.
 
Обръщам се за Вашето съдействие Учителю по следующите въпроси:
 
1. На 13-того в петък съм призовал за свидетел във Висшия съд в Пловдив по едно войнишко дело, за нарушение граничната караулна служба. По установения ред вероятно ще искат да ме подложат под клетва.
 
Моля, съдействайте ми да бъда освободен от тая клетва - моите показания, да ми помогне Господ да бъдат излишни и основани само на думите негови: да и не.
 
2. По разпореждането на Военното министерство, граничните офицери ще служат една година на границата и след това ще се върнат в своя полк. Струва ми се и нагледно виждам, че при всичката претрупана работа, която с Божието благословение лесно привършвам, психически сме аз и домашните ми добре и като че стоенето ми тук и движението из гората и край брега на морето за мен ще се отрази още по-добре в духовното повдигание.
 
Ако Учителю моите схващания са верни и ако желанието на небето е да остана, моля и Вашето съдействие да не бъда сменяван тая година. Срока на една годишната ми служба изтича на 14 юлий. Смяната става към 1 юлий. Аз вярвам, че началника на дивизията ще моли пред Военното министерство да остана догодина, по частни сведения зная, че бил твърде много доволен от моята служба и благодаря Господу - Той ме ръководи!
Ваш послушен и верен в Господа Нашего Исуса Христа ученик М. Сотиров
8 Април 1912 г.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...