Jump to content

9. ПИСМО ОТ МИНЧО СОТИРОВ ДО УЧИТЕЛЯ, 29 декември 1912 г., село Подима


Recommended Posts

9. ПИСМО ОТ МИНЧО СОТИРОВ

ДО УЧИТЕЛЯ

29 декември 1912 г., село Подима

"Слава в вишних Богу И на земли мир в человечех благоволение"[1]

Учителю,

Прослави Всемогущий Отец Сина Си. Истинното Учение, порази в най-къс период време мрака, невежеството, лъжливото Учение.
Ти, великий Учителю на живота порази Мохамеда. Честний и животворящий Кръст сломи полумесеца. Твоите ангели небесни провъзгласиха вече Славата Божия в висините небесни. Остава още да се провъзгласи мирът на Земята между человеците. Благоволението Божие е прозърнало вече и в тая посока. Да настъпи О, Иисусе Царството
Ти на Земята. По волята на Благия Небесен Отец да изчезне завинаги лъжливото Учение и да настъпи Светлината, Истината, Правдата. Нека О, Христе, пояждающий огън да огори всяка пръчка, която не дава плод.
Учителю, с настъпванието на Новата 1913 г. поднасяме пред Вас нашите най-покорни и послушни със слабите ни сили поздрави от все душа! Приемете ги Учителю! Съдействувайте ни с настъпванието на годината да принесеме своята слаба мощ на Божествената нива, като последни слаби работници по волята на Отца. И слабите труженици, подкрепени с Божията десница правят чудеса. Настоящата война ежечасно това доказваше. Вам всичко е известно.
Нека О, Господи Иисусе Христе настъпващата година донесе светлина на поробените Твои верующи, като съзнаят, че само милостта Божия им дарува тая жива светлина и се поклонят пред Твоя свят образ, а господарите на поробените да съзнаят, че не е тъмнината и лъжовното учение, физическата сила и материалното въоръжение, които могат да владеят. Те вече съзнават, че грубата сила си отлетява безвъзвратна, за да отвори и почисти пътя на В идел ината.
Настъпи вече времето О, И исусе да произнесем: "Мир вам! Както мя Отец проводи и аз провождам вас. Приемете Духа Святаго. На които простите греховете, простени са и на които задържите - задържани са." (с. Подима, Матея 6:18-20: Йоан 20:21-23. По жребе тая вечер 10 ч.сл. пл. Събора 29.XII.)
Велики Учителю, Твоите ученици, ръководени от Небесните Ти светли сили, запазени бяхме от неприятелски куршуми - "ни косъм не падна от нас."
Всичко извършено и придобито от нас в тая война да бъде само за Славата Божия и за по-скорошното съзиждание на Небесното Царство и на Земята. Прегрешенията ни като слаби и немощни нека бъдат прочистени с Вашето съдействие, за да се сдобиеме с чисто сърдце, велика душа, бистър ум, бодър дух и Святия Дух Утешителят да ни ръководи в пътя на истината и живота само за Славата Божия. Да бъде благословено Името Ти Господи Боже сега, всякога и във вечните векове! Амин!
Целуваме десницата Ти Учителю!
Твои верни, покорни и послушни ученици.

М. Сотиров

20.XII.1912 г., с. Подима чрез Ст. Черкезкого - с. Странджа, 10-а Погранична дружина.
Д. С. Македонски
-------------
[1]3абележка на съставителя: Евангелие на Лука 2:14
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...