Jump to content

12. ПИСМО ОТ МИНЧО СОТИРОВ ДО УЧИТЕЛЯ, 11/14 април 1913 г., село Подима


Recommended Posts

12. ПИСМО ОТ МИНЧО СОТИРОВ

ДО УЧИТЕЛЯ

11/14 април 1913 г., село Подима

Подима
11/14 април 1913

Учителю!

В настоящите минути на велика радост, когато черпиме поука и опитност, като нагледно се доказва на света как търпението побеждава пречките, спънките, неприятностите, как Божествената Любов, съвършената чистота и истина унищожават омразата, злото. И всички тия победи са за Славата Божия, за въдворяване Господното Царство на Земята. Аз се пренасям от бойното поле към Вас Учителю и моля приемете моите послушания за вярност и преданост във Вашата Велика Слава Господи Иисусе, като коленопреклонно и тайнствено шепна: "Христос Возкресе!" И целувам десницата Ви! Съдействувайте ми и за в бъдеще Учителю, да се повдигам ако и слаб, немощен, за възвишаване и облагородяване душата ми, прочистване сърдцето ми, обогатяване ума ми и развиване всички ония добродетели и качества, които са необходими, за да бъда един последен поне работник на Божествената нива. С Вашето съдействие само Учителю аз ще преодолея всички неблагоприятни условия в моята професия, които се опитват да попречат на правилния прогресивен ход в пътя на живота.
Велики са Твоите дела Отче Святий. Света вече почва да чувствува Твоята несъкрушима сила и невъзможността му да противодействува на това, на ония събития, които Си предопределил да станат.
О Исусе Христе, Твоето Царство се въдворява! Да бъде благословено Името Ти и във всичките векове и по-скоро зацарува Правдата и Истината! Амин!
Ваш верен и послушен ученик. Целувам десницата Ви.
Минчо Сотиров
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...