Jump to content

78. ПИСМО ОТ МИНЧО СОТИРОВ ДО УЧИТЕЛЯ, 9/22 март 1918 г., Вардище


Recommended Posts

78. ПИСМО ОТ МИНЧО СОТИРОВ

ДО УЧИТЕЛЯ

9/22 март 1918 г., Вардище

9 стар стил/22 март 1918 г.
позицията
Вардище

Учителю,

Встъпвайки в Новата благодатна Господня година, поднасям Ви моите поздрави на послушания, вярност и преданост пред Господа! С Вашето съдействие ще бъда примерен труженик в Божието дело на Земята, скромен съработник на Божествената нива и смирен ученик при прилагане Божествените Истини в живота.
Съдействувайте ми както всякога. Помощта ми е от Господа, Неговият жезъл и Неговата тояга, те ме утешават.
Учителю, както знаете вече сме от 15-того наново на старата ни позиция преди Бр. Дол - Търново с едно удължаване на позицията вдясно на "Червената стена" - по крайния й източен скат, надвесен над Търново. Две дружини в 1-а линия и една във втора.
Вярвам Господи, че това е за Славата Твоя, а гдето е Славата Ти, там е и доброто на полка. Преди да тръгне полка от местоквартироването гдето бе на почивка, с получаване заповедта, че отива на същата позиция, появило се е частично брожение, недоволство, защото отиват на същата позиция - друга искали. Старата им давала мрачни спомени. Но после поутихнало и сега с помощта, съдействието Божие всичко считам, че се успокоява. При все това има заведено дело, заведено и се продължава следващото. Така заварих всичко. Моята молба е дано не е имало нещо сериозно и се подложат на смъртно наказание някои крехки души, които биха могли вярвам да бъдат добри чада Божий. Но да бъде волята Божия.
От Бургас ходих в Сливен (2 дни). Посъбрахме се и хвалихме Господа. Марша "Братство единство" дадох в Сливен и Ямбол.
Посъбрахме се и в София. При минаването ми от Бургас, същият предадох Вашия поздрав на приятелите - всички са от Учителя. Събрахме се и благодарихме.
В Кюстендил отидох на 12-того (същия месец).
Бях при главнокомандващия Генерал Жеков. Говорихме около 1% - от 3% - ч. сл. пл. Каквото Бог ми дозволи казах смело всичко онова що трябваше да се каже, изхождайки от мисълта да дам светлина. И в истина изложих всичко онова що ми тежеше. Резултата вярвам ще бъде много добър за полка - за Славата Божия, за прославлението Името Божие.
С идването ми в полка всички ме очаквали с трепетност. Вярвали, че нося нещо много велико със себе си. Налице засега е успокоението, която облада всички.
Сподвижници в Божието дело в полка се увеличават. От 9/22 почва работа - изпълнение на наредба малка, група 7 офицери - седмия в групата считам себе си. Жадни души.
Възприеха с радост всичко що се определи за изпълнение - определи се вярвам от Духът.
Наредбата е в следния ред ежедневно сутрин и вечер, по възможност с изгрев слънце - най-късно до 9 часа - според службата:
 
1. Спрягание на глагола "мога" - 6-те слънца
 
2. Вярванията - 6
 
3. Добрата молитва и размишление върху нея
 
4. Псалом 91
 
5. Псалом 23
 
6. Псалом 133 - срещу нас е 58 франц. полк
 
7. Господнята молитва (по Матея 6; 9-13).
 
Освен това дадох им и следующето:
 
1. Плодът на Духът - размишления, упражнения за вселяване и развиване 9-те Му блага в себе си.
 
2. Любовта - за развиване в себе си, ...
 
3. Размишление върху закона: "Човек трябва да мисли, разсъждава и върши волята на своя Небесен Баща. Неговата Любов да му бъде закон. Волята Божия, Царството Божие, Славата Божия - цел в него самия."
 
Размишление върху числа 6, 23-26;
Размишление върху числа 10; 35-36.
Учителю, Моля благословението Господнеза успехав новоначенатото тук подвизаване в Господа.
Моля за Вашите упътвания. Групите са: подпоручик Илия Данчев (Кула), поручик Николай Георгиев (Видин), поручик Арон Мамеров (Русе), поручик Георги Маслинков (София), к-н Александър Игнатиев (Видин), подпоручик Николчо Хлебаров (Ямбол). По волята Божия очакваме благословение благодатта Господня за успех и разширение делото в полка.
Целувам и заради всички Десницата Ви! Ваш послушен ученик М. Сотиров
Съзирам че ще има сподвижници и измежду подофицерите и войниците, но гледам да се заздрави новообразувалата се - ядрото. С нами Бог. Целувам заради всички десницата Ви.
Вашия верен, предан, послушен ученик
Минчо Сотиров.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...