Jump to content

15. МОЛИТВА ЗА БЪЛГАРИЯ 26 май 1943 г., Бургас


Recommended Posts

15. МОЛИТВА ЗА БЪЛГАРИЯ 26 май 1943 г., Бургас

(с почерка на Минчо Сотиров е отбелязано кога е получена)

(машинописен текст, червени букви)

БОЖЕ, ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!
ПАЗИ Я, защото тя трябва да стане светъл мост за всички хора и за всички народи, светъл мост към новото, което иде, към Божественото ново, към възстановяването на Твоето Царство на Земята!
ПАЗИ Я, защото тя трябва да остане с чисти и неопетнени ръце, за да може с чиста и неопетнена съвест и с пълнотата на Твоето благословение да сее по всички посоки, всред всички народи, по всички части на света Твоето Велико Слово, което Си благоволил да й повериш!
ПАЗИ Я, защото тука, в малката и скромна България избликна Великия извор на Твоето Слово, което ще утоли вечната жажда на цялото човечество. Тук се раздава на всички Живия Хляб, способен да насити глада на всички човешки души, защото тук живее и работи Учителя, Когото Ти благоволи да пратиш при нас - Велик Водач към светли бъднини, към мир, любов и братство, към осъществяване на Твоето Царство на Земята!
ВЕЛИКА Е мисията на България, която Ти Господи Си благоволил да й повериш!
ПО-ВЕЛИКО благо от това ние не можем дори и да мечтаем!
ПО-СВЕЩЕН дълг от този ние не познаваме, а именно: да отдадем всичките си сили, всичките си мисли, всичката си любов, да отдадем цялото си същество за изграждането на Великото Дело, което Си предоставил на нашия народ - да сеем по целия свят семената от които ще израстне Царството Божие на Земята!
БОЖЕ, ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!
ЗАПАЗИ Я чиста и свята за Великото й Дело - да изпълни достойно Свещената Мисия, която Си й възложил: да стане носител на Твоето Слово, изпълнител на Твоите заповеди, да стане факел на мира, на братството и на любовта! Амин! Тъй да бъде!
Господи, нека бъде по Волята Ти!
(Марс) 26.5.1943 г., Бургас
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...