Jump to content

10. МАЙКА ТИ НЕ Е БОЛНА


Recommended Posts

10. МАЙКА ТИ НЕ Е БОЛНА

Бях на служба в гр. Скопие. Беше през зимата на 1941-1942 г. Аз получих писмо от моето родно село от брат ми, с което той ми съобщаваше, че майка ми е тежко болна и са в очакване скоро тя да си замине от този свят. И ако искам да я видя, да си взема отпуск и да замина за моето родно село. Аз почувствувах, че трябва да изпълня молбата на брата си, а това беше и мое синовно задължение към майка ми и затова си взех отпуск, купих билет за автомобилния рейс за София и така приготвен легнах вечерта да спя, с готовност сутринта да замина за София. През нощта, ето Учителят ми се явява на сън и ми казва следното: "Майка ти не е болна, но жена ти е тежко болна, затова бързай!"
Аз останах крайно изненадан от това съобщение на Учителя, и разбира се го приех като истина и така в размисъл и разни предположение аз пристигнах в София. Моята мисъл беше съсредоточена всецяло в болестта на жена ми, а за майка си престанах да се безпокоя, защото бях сигурен, че тя не е болна. След като си дойдох в София, аз констатирах наистина, че жена ми е на легло и че е била много сериозно болна. Животът й е бил в опасност, но благодарение намесата и грижите на Учителя, тя е била спасена. Макар и доста болна, в момента тя беше по-добре.
Аз останах вкъщи няколко дни, докато настъпи още по-голямо подобрение в здравето на жена ми, след което заминах спокойно за родното си село. Там аз намерих майка си съвършено здрава и вън от всякаква опасност за живота. Намерих ги всички здрави, бодри, весели, добре разположение и след като прекарах няколко дни при тях се сбогувах и се завърнах обратно в София.
Едва сега, след като констатирах, че това, което Учителят ми бе казал на сън е напълно вярно, аз посетих Учителят на Изгрева. Аз нищо не му казах за съня си, нито пък за това, че казаното от Него на сън е излязло напълно вярно, защото в себе си имах убеждението, че всичко това се знае от Учителя и че всичко е така и е самата действителност. Учителят ме прие любезно и по този въпрос само каза следното: "Беше рекох, много сериозно и опасно, но мина." След това Учителят ми говори по други въпроси, които за момента бяха важни и актуални, главно във връзка с общото положение и за войната между германците и русите. Тази война беше в своята стихия и беше кървава и жестока и за двете воюващи страни. Учителят съжаляваше за това и намираше, че тя е безсмислена и глупава, и вредна и за двете страни. При един друг случай, на моя въпрос до Учителя кой е виновен за тази война? - Отговорът беше, че и двете страни са еднакво виновни за това.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...