Jump to content

16. БИТКАТА ПРИ СТАЛИН ГРАД


Recommended Posts

16. БИТКАТА ПРИ СТАЛИН ГРАД

Не се касае за историческата или чисто военната страна на това събитие. И тук аз ще се спра само на този въпрос дотолкова, доколкото той е свързан с някои изказвания на Учителя. Безспорно, че войната между Германия и Русия през 1941 -1 945 година остава като най-голямото военно събитие в историята до наши дни. Това събитие не можеше да не намери отражение в преценките и предвижданията на Учителя. Ето защо аз искам да изнеса някои неща, които имат по-особено значение по този въпрос.
С пълна увереност и категоричност, основана на личен опит аз заявявам, че Учителят знаеше много преди избухването на тази война и от Своя страна Той желаеше нейното предотвратяване. За Учителя събитията и нещата бяха предварително известни и ясни, много по-добре и по-пълно и подробно, отколкото на нас, даже след тяхното сбъдване. Скръб и съжаление изпълваше душата му пред това, което човешкото безумие готвеше за своите братя. Нищо в света не съществуваше, което
Той да не знаеше и да не виждаше. И когато някои неща се сбъдваха от Неговите изказвания, и дейците, които ги причиняваха искаха да стоварят вината върху други лица, тогава ние си спомнихме думите на Учителя, изказани преди това по тези въпроси. За съжаление, всичко обаче беше късно и непоправимо. Още в 1939 г., аз бях получил указание за това грандиозно стълкновение между германците и русите. То не беше от полза и в интерес и на двете страни. То изобщо не трябваше да става, и грешката не е само на едната страна, защото и двете страни се показаха малки и дребни поради това допуснаха да стане това нежелано събитие. Това не са мои думи. Спасението и доброто, и щастливо бъдеще на тези два народа беше в техни ръце и то зависеше само от тяхната мъдрост, добро разбирателство за мирно съществуване и взаимно сътрудничество. Два гиганта, с неизмерима мощ излязоха един срещу друг в страхотна кървава битка. Каква полза за тях от това? - Те похабиха силите си, осакатиха народите си и макар и видими герои останаха завинаги жалки инвалиди. И не е важно кой беше победителя, защото и двата "пехливани" бяха победени и осакатени.
Общественици, политици, историци и дипломати може да пишат сега и в бъдеще, каквото искат, важното е това, което Небето присъди на тях. Сигнали и предупреждения бяха давани, но те не се приеха. Германия ще бъде победена, но и на Русия няма да бъде добре.
Войната започна, но изходът й беше отдавна предрешен. Много по-рано Учителят беше казал; "Наполеон влезе един път в Москва, но втори път няма да му се позволи това." Аз знаех какво значат тези думи, кой ги казва и защо. И както е известно, германците претърпяха поражение пред Москва. Далеч преди битката при Сталинград Учителят каза: че германците ще обсадят Сталинград, но без да очакват сами ще бъдат обкръжени и пленени там. Така и стана. Това беше доста преди сталинградската операция. Минаха месеци, след това започна битката за Сталинград от страна на германците. След други месеци, след жестоки, небивали в историята сражения, германците бяха спрени и постепенно те бяха изтощени и след това отслабнали и неподкрепени с пресни нови сили върху тях се изсипа огромна военна сила и техника, от страна на русите, те бяха обкръжени, а след това и пленени. Героизмът и на двете страни беше много голям. Съпротивата от страна на германците беше сломена. Хитлер се ръководеше повече от чувството на омразата, а не от разум и от ясен поглед на голям пълководец. Отдавна той беше скъсал с някои свои талантливи пълководци, а се беше обградил с послушни малки и дребни военачалници. Предупреден за тези събития аз наблюдавах всичко това и скърбях искрено, че днешното човечество е толкова сляпо, за да не вижда и да не се ползува от спасителната светлина на Великия Учител.
Три големи битки, три имена, които обхващат всичко - Москва - Сталинград и Берлин. Трагедия за Германия, а загуба, разорение и нещастие и за Русия. Дано поне в бъдеще да не се повтаря това безумие за тези два велики народа.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...