Jump to content

38. "ЧЕМ ХУЖЕ, БОЛЬШЕ ЛУЧШЕ"


Recommended Posts

38. "ЧЕМ ХУЖЕ, БОЛЬШЕ ЛУЧШЕ"

С това изказване на Учителя при една среща с Него, Той искаше символично да ми довери една голяма тайна. И затова, казаното в тези думи трябваше да се разбира в неговия обикновен прост философски смисъл. Не, в смисъла, който е вложен от неговите автори и идеолози, а някак иносказателно, защото вътре в него беше вложено от Учителя нещо много по-важно и съществено за момента, което Учителят не казваше направо.
Езикът беше символичен и трябваше да се разбере така, както Учителят искаше и аз мисля, че разбрах и изтълкувах тогава добре това.
Аз няма да обяснявам значението на тези думи и смисъла, който Учителят беше вложил в тях. Тук аз искам само да хроникирам случая, но няма да го обяснявам, защото ще си изгуби силата и значението. След доста време аз разбрах, че правилно съм схванал тези думи на Учителя, защото те бяха реализирани, но смисълът и значението им беше друго. Освен това разбрах, че това духовно изказване може да се направи само от един Велик Учител, като нашия. И затова аз приключвам този на вид дребен факт с думите: "Учителю, благодаря Ти! Поклон пред Твоето небесно изявление, което е неизразимо и все пак ТИ намираш изрази, за да го направиш достояние и разбираемо за нас. Заслужаваме ли ние това? - Мисля, че не! Но по Твоя милост и благодат, Ти много пъти ни удостояваш със Своята Любов, Светлина, Доверие и Благоволение. Благодаря Ти!"
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...