Jump to content

42. УЧИТЕЛЯТ В ЖИВОТА, СЪДБАТА И ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД


Recommended Posts

42. УЧИТЕЛЯТ В ЖИВОТА, СЪДБАТА И ИСТОРИЯТА

НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

Някои измежду нашия народ, без да познават добре нещата, дават някои определения и имена на Учителя, които са неверни, наивни и смешни. В такава грешка изпадат някога и някои учени, философи и напреднали,
Други в глупостта си отиват дотам, че в безсилието си стават враждебни и се опитват да представят Учителя такъв, какъвто не е и даже да му прикачват епитети, а не виждат че с това стават жалки и смешни. При все това, Той стои, гледа, мълчи и сякаш нищо не го засяга. Трябва обаче да се знае и да се запомни добре, че всеки, който иска да се бори с Великото, Божественото, на което Учителят е изразител, прилича на комар, който плюе Монблан, а освен това той ще пострада от собствените си стрели, които отправя по Негов адрес.
Някои искат да го причислят към фашистите, а други към антифашистите. Той не може да бъде причислен към тях, защото Той не може да бъде нито фашист, нито антифашист, демократ, прогресивен и други човешки измислици, защото е над всички и е вън от всякоопределение и наименование.
Учителят не може да бъде причислен към учените, защото е над всяка човешка наука и знание.
Той не е българин, защото е над всяка национална принадлежност и е баща на цялото човечество.
Той не принадлежи на никоя религия, защото е над тях и е създател и носител на Божията Любов в света през цялата вечност.
Не може да се нарече и философ, защото е творец и изразител на Божествения живот на земята.
След всичко казано до тук, нека видим бегло какви са Неговите заслуги към българския народ, според свидетелството на някои Негови последователи, очевидци, незаинтересовани, безпристрастни и истински добри хора.
Ако Той е помогнал и улеснил някога българския народ, това не е от предпочитание или пристрастие, а затова, че от Слънцето може да се ползува само този, който може и желае това.
Ето какво казва една сестра за Учителя: "Учителят винаги казва истината и то свещената истина. Това трябва добре да се помни. Аз съм от 22 години при Него в братството и никога досега не е имало случай Той да каже нещо, което да не е станало. Макар че първоначално ние мислехме, че това е невероятно. През 1912 година Той каза братята да отидат на война, защото тази война е за освобождение и така е!
Той каза, че в 1913 година, ще дойде нещастие за България и така стана. Предупреди, че иде голяма Общоевропейска война, обаче ние и на които Той казваше това, не вярвахме.
Предупреди, че България трябва да бъде неутрална в Първата общоевропейска война и ако не можем да сторим това и не вземем страната на Англия, ще загуби България войната.
В 1916 г. през месец декември предупреди цар Фердинанд да се откаже от войната и да сключи мир отделно, защото войната ще бъде загубена за Германия. Обаче това беше сметнато за безумие и го пратиха на заточение във Варна. Тогава Той каза: "Както постъпват с мене, така ще постъпят и с тях." Дойде Добро поле, Германия пропадна. На България наложиха 2.500.000 лева контрибуция, а Фердинанд и Радославов ги изпратиха в изгнание.
В 1913 г. румъните дойдоха до Враждебна край София, но в София не влязоха.
Въпреки жаждата за отмъщение на гърци и сърби да влязат в България, в края на 1913 година това не им се отдаде и в другата европейска война в края на 1918 също не им се отдаде.
Понеже Англия, Франция и Русия извършиха неправда спрямо европейските народи и спрямо България, те бяха наказани за това. Монархизмът в Русия изчезна. Русия впоследствие преживя страхотна гражданска война, а във Втората световна война 1941-1945 г. изнесе най-жестоката война, каквато историята дотогава познаваше против нашествието на Запад.
Франция беше поразена в 1940 г. и остана подтисната от хитлеристкото нашествие. Англия също загуби колониите си и беше жестоко бомбардирана и опустошена от германската авиация. Тя загуби своето световно могъщество на велика сила.
Почти всички народи в Европа повече или по-малко пострадаха от Втората световна война.
България единствена не стана театър на военни действия и се опази от пожара на войната.
Учителят каза България да не влиза във война със Съветския съюз и така стана. Последствията са известни.
Той каза: "България да не отваря война на Англия и Америка!" Не послушаха, а последствията и от това са известни.
По Негово напътствие България трябваше да поддържа добри отношения с всички велики сили и да пази техните интереси.
Той каза: "България да не окупира старите територии на гърци и сърби в периода 1941-1944 година."
Учителят каза, че 1943 година е фатална за цар Борис и така стана.
Много по-рано той каза за Втората световна война, че България ще се намеси във войната в последното действие на същата, но не каза към коя страна. И така стана.
Още много други неща Учителят е казал и направил не само за България, а за всички народи и в бъдеще ще се разкрият още много неизвестни неща и тогава ще се види и разбере кой е Учителят и какви са били Неговите възможности.
Разбира се, че всички хора и народи, без разлика на религия и национална принадлежност, и на политически убеждения, могат да се ползуват от Неговата светлина и Любов, но трябва те сами да пожелаят това. Учителят не прилага насилие, нито за добро, нито за зло. Оставя всеки сам да носи последствията на своите постъпки. Той е баща, справедлив и безпристрастен към всички.
"Във всичко може да ме упрекнат - казва Учителят, но само в едно не могат - в пристрастие и користолюбие."
Нека тия мои редове бъдат една малка признателност към Него за всичкото добро, което Той ми е направил, лично на мен, а и на другите мои братя от България и другаде!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...