Jump to content

58. БЕШЕ КАТО ПРИКАЗКА


Recommended Posts

58. БЕШЕ КАТО ПРИКАЗКА

Един ден, като бях при Учителя, Той ми разказа нещо като приказка, а тя беше следната:
"В един планински курорт, през една есен курортистите бяха излезли вън от почивния дом и се любуваха на хубавия изглед на планината, която се издигаше наблизо пред тях.
Изведнъж обаче, съвсем изненадано за тях те се смутиха и дори изплашиха, защото забелязаха към планината нещо, което не очакваха. Горе на планината, по една планинска пътека слизаше бавно една голяма мечка, а някъде по-надолу от нея, на същата пътека те видяха едно малко дете, което се движеше срещу мечката. Детето вървеше спокойно и не виждаше мечката. Когато обаче мечката дойде съвсем близо до детето, то повдигна глава и видя пред себе си мечката. Курортистите бяха в ужасно напрежение пред неизвестността какво ще стане с детето, при тази неочаквана среща. Но, ето, че стана нещо, което те не очакваха. Когато детето видя мечката близо пред себе си, то не се уплаши, а разтвори ръце и смело се затече към нея и я прегърна. Мечката също се изненада от това поведение на детето и го побутна внимателно, учудвайки се на това му поведение, и след това приклекна и помогна на детето да се качи на гърба й. След това мечката внимателно се изправи и си продължи пътя по пътеката, а детето като се хвана здраво за козината на мечката, за да не падне, се остави да го носи мечката където иска. След известно време мечката, пътувайки с детето дойде до една широка поляна на едно равно и удобно място, и ето че се случи друго интересно нещо. Мечката отново внимателно приклекна и свали детето от гърба си, погали го нежно и си продължи пътя. Публиката, която наблюдаваше всичко това, се отпусна от уплахата и напрежението, виждайки, че детето е вън от всякаква опасност. Те се трогнаха и с радост почнаха да ръкопляскат, доволни от това, което се беше случило."
 
Всичко това беше като приказка, казана ми от Учителя, но то не беше приказка. Ще дойде време, когато ще се узнае съдържанието и смисъла на тази приказка и когато се разбере това, ще се познае и друго нещо, т.е. кой беше този, който каза тази приказка. Всеки по реда си, докато дойде времето за пълнотата Христова.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...