Jump to content

59. ДВАТА ЛЪВА /Приказка от Учителя/


Recommended Posts

59. ДВАТА ЛЪВА

/Приказка от Учителя/

В един цирк се наложило по някакви причини да възложат на един от служителите на цирка да играе ролята на лъв. Така го дегизирали, че той по нищо не се различавал от един истински лъв. Той изпълнил номерата, които трябвало да покаже и илюзията била напълно сполучлива. За негова голяма изненада обаче той видял, че пуснали в цирка към него един истински, много по-голям и страшен лъв. И тогава този, който играел ролята на лъв, а всъщност не бил такъв се изплашил много. Той не е знаел как ще излезе от това положение и останал неподвижен на мястото си, и стоял като вцепенен. Големият лъв се приближил към него и той се уплашил още повече. Когато обаче истинският лъв дошъл съвсем близо до него, той тихичко му казал: "Не бой се, защото и аз съм като тебе и аз не съм истински лъв, а дегизиран." Като чул това първият лъв се успокоил и след това двата лъва изпълнили номерата, според програмата.
Тази приказка на Учителя беше символична, но имаше своето реално значение. Значението й аз няма да обяснявам, но мога да кажа, че в живота на хората се случват тези неща, да играят ролята на дегизирани лъвове и това разбира се се случва много рядко. Аз бях свидетел на ролята на тези два лъва, според приказката на Учителя и трябва да кажа, че това не е лесна работа.
От Божествено гледище нещата изглеждат лесни, дори забавни, като в приказка, но в действителност, по човешки, да играеш ролята на лъв, без да си такъв, е много сериозна работа. За предпочитане е да не влиза човек в такава роля, но какво да се прави, ако се наложи това от обстоятелствата? - Тогава по необходимост човек трябва да изгирае ролята си на лъв и да изнесе всичко не като дегизиран, а като истински лъв. Случват се тези неща и то не само за специално определени хора, но и за тия, които никога в живота си не са мислили, че може да им се случи такова нещо.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...