Jump to content
Ани

1901_01_27 Учителя до Пеню Киров (снимка на писмото)

Recommended Posts

Шумен, 27 януарий 1901 г.

Екл. 3:10-11.

Екл. 4:11.

Вт. кн. на Лет. 21:12.

Вт. кн. на Лет. 28:16

Л.Б.Киров,
Затвореното Ви писмо от 11 -и того получих навреме.
Всичко, което ми съобщавате, тъй трябваше да се свърши. Все, що Господ отрежда, е добро. Трябва да се внимава на всичко. Думите казани ще се утвърдят скоро или късно. Стойте, прочее, твърди и постоянни във вярата. Днешната тъмнина ще се преобърне на духовна виделина.
Засега от няколко време се намирам тук привременно
8
. Дойдох да свърша една работа и кога я свърша, ще се върна. Всичко върви добре. Господ оправя пътя ни. Ние струваме добрата Му Воля.
Нашите приятели в Н[ови] п[азар] ги оставих много добре
9
. Някои от по-последните съобщения, които съм приел, ще Ви ги съобщя с някое друго писмо. Има силна борба, но Онзи, Който е откъм нас, е силен. Ние ще приемем помощ Отгоре, и то наскоро. Силата ще се удвои и делото ще тръгне. Вярност, преданост, единодушие в Любовта, това е важното. Колко са славни въжделенията за Този, който ни придружава в живота. Скръб или радост, все що е дошло, е добро.
Надявам се да се видим пак, може би наскоро.
Поздрави бр. Тодор. Кажи му: Томува, на Когото е дал обещание, Го крепи. Няма нито един да е забравен. „Не бой се, мало стадо, Отец ви е благоволил да ви даде Царство." [Лук. 12:32]
 
Молете се усърдно за успеха на общото дело. Искайте от Господа сила и Мъдрост и ще ви се даде. Той ще ви научи да работите. Пазете се от всяка дяволска измама. Знай, че ние ще победим, и то скоро.

Ваш верен: П. К. Дънов

Поздрави на всички.

--------------------------------------------------------------------
8 В писмото си от 10.07.1900 г. П. Дънов пише: „Мене от 10-15 дена вече как ме чакат и викат мои сродници в Шумен да ида да ги посетя, да престоя с тях няколко време“. Вж. „Епистоларни диалози“, част І,с.193.
 
9 Вж. писмо №49 от 8.11.1900 г., „Епистоларни диалози“, част І, с.226-228.

gallery_1_14_85097.jpg

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×