Jump to content

1917_12_17 Учителя до Минчо Сотиров


Recommended Posts

(получено на 17 декември 1917 г.)

Обични М. Сотиров,

Получих твоето писмо. Любовта ни свързва с Бога; Вярата с Ангелите и надеждата с всички добри и свети хора по лицето на Земята. Вложете великата мисъл в душата си да изпълните Волята на Господа Бога тъй както е Нему угодно и не бойте се. Христос Царува да се слави името на нашия Небесен Отец, Бог в Когото няма ни сянка на измяна. Добре сте схванали мисълта. Бог е бил всякога с нас през всичките векове. Той единия е, Който ръководи всичко. Всичко е възможно Нему. Той повдига мъртвите, оживява ги и ги възкресява. И сега Той поставя Царство на Земята, което нема да премине.
Напишете 91 Псалом и постоянно го носете и Завета на Цветните лъчи на светлината. Носете и Добрата молитва.
Аз ще ви осветля върху много висящи въпроси и всякога ще бъда с вас.
Бъдете постоянен в Любовта, твърд във вярата и силен в Надеждата. Развивайте в себе си Божествената Воля. Отличавайте чуждите мисли от Божиите. Кукувичи яйца не мътете, нека кукувицата сама да си ги мъти. На своята опитност и знание приложете знанието на Христа и ръководството и упътванието на Святият Дух - Духа на силата и утешението. Само така земния живот придобива смисъл, цел и стремеж правилен. Да сме във връзка духовна с всички хора навсякъде.
Проучвайте хората, носете със себе си мечът на Духа, шлемът на вярата и поясът на Истината. Всякога бивайте с тях опасани. Дръжте така връзката си и не бойте се. Постоянно бъдете вътрешно в общение с Невидимия свят с Небето където и да сте без външните да забелязват. Това враговете Божии не трябва да знаят къде е нашата главна сила. Бъдете търпелив, твърд, постоянен, прилежен, работлив, весел Духом с упование в Единния Истински Бог.
В. В. Ж. К. В. О.
(Свещеният подпис) П. К. Дънов
Варна
17 Декември 1917 г.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...