Jump to content

Recommended Posts

ТИКВИТЕ

Веднъж стоим пред кухнята на „Изгрева" и се уточняваме кой какво трябва да свърши, за да подготвим общия обяд. Учителя излезе от приемната и се запъти към двама братя, които разговаряха близо до нас. - „Идете и посрещнете брата на шосето, че носи две големи тикви и не може сам да дойде."
Загледахме се натам, накъдето посочи Учителя. Не се виждаше никой. Братята с бързи крачки тръгнаха натам. След известно време гледаме, че трима души се задават и двама от тях носят такива големи тикви, каквито за първи път виждам, макар да знам, какво значи земеделие. Посрещаме ги с голямо внимание, а братът от провинцията се обръща и казва пред всички: „Учителю, тези тикви са Ваши! Това място, на което садехме всяка година, се наводняваше от реката, заливаше посаденото и никаква реколта не можехме да получим. Тази година го засадих тикви. Първото гнездо, което насадих, обрекох на Господа! От него се родиха тези големи тикви! А тази година цялото място не се наводни!"
Учителя оглежда тиквите и казва: „Правилно си постъпил! Първо, че си ги обрекъл на Господа, и второ, че си изпълнил обещанието!" След това Учителя нареди да бъдат разрязани и да ги опечем на фурна. И на общия обяд беше поднесено на всекиго парче от двете големи тикви.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...