Jump to content

74. Срещата ми с Николай Дойнов


Recommended Posts

СРЕЩАТА МИ С НИКОЛАЙ ДОЙНОВ

След 1975 г. временно бяха забранили на Братството да летува с палатки на Рила - по това време отсядахме на хижа Рила. След тази забрана годината беше много дъждовна, но ние с група сестри отседнахме в хижата. В някои дни посрещахме изгрева и после бързо се прибирахме в хижата, заради дъжда, но имаше дни, в които изобщо не можехме да излезем. В един такъв дъждовен ден станахме и направихме тихичко молитва в стаята, където спяхме, и след това започнахме разговори. В нашата компания присъстваше само един мъж, това беше брат Николай Дойнов, който придружаваше свои близки сестри от Варна. Всички знаеха за неговите изключителни знания в областта на астрологията и за близкото му приятелство с Учителя и неговото семейство, затова се надпреварваха да му задават въпроси. Аз изчаках всички други да си зададат въпросите и накрая го попитах:
 
- Мога ли и аз да ви попитам нещо?
 
- Заповядайте, сестра, кажете - отговори брат Николай.
 
- Искам да ми обясните как е станал случаят, в който сте се спасили от разстрел.
 
- Добре, ще разкажа на всички. Вижте какво, сестра, ние бяхме едни галени момченца около Учителя. Едно чувахме, друго - не. И макар че аз си знаех моята съдба, защото съм астролог, не се вглеждах в ръцете си, а слушах само желанията си. Ето какво стана. Бяхме на екскурзия с Учителя и няколко братя и както сега вие сте седнали до раниците си около мене, така ние бяхме насядали около него. Той каза: „Нека всеки от вас каже какво желание има и аз ще ви отговоря." Учителя се обърна първо към брат Благи: „Кажи, какво искаш." - „Учителю, искам да съм духовен, много духовен!" (Казвайки тези думи, издигна ръце над главата си, като за молитва.) - „Ти за мене си духовен, но щом искаш, още по-духовен ще станеш" - отвърна Учителя. До Благи седеше издателят на книгите на Бялото Братство, той каза: „Аз пък искам да ми се разрасне печатницата и да мога да издавам всичките книги, които излизат за печат." - „Ще имаш това, което искаш, и друга печатница ще имаш, но ще дойде ден, когато всичко ще отлети и накрая ще си продадеш и часовника, който носиш на ръката, за да задоволиш глада си."
 
Третият брат бил Николай, Учителя го попитал: „Ти, Николай, какво е желанието ти?". - „Искам, Учителю, пари, пари, много пари!" ( Като казвал това, издигнал ръце високо над главата си.)
Аз казах: „И Крез да станете."
Николай ми отговори: „И това ли ви казаха? Да, вярно е, станах богат - 9 милиона имах, купувах места във Варна, във Витоша, в Искърското дефиле. Ами млади бяхме, сестра, и хвърчахме... Но като дойде 9-ти септември 1944 година, първо ни взеха всичките пари, после ни вкараха в затворите. Един ден ни изкараха с два камиона от затвора, всички бяхме вързани по двойки с вериги, аз бях във втория камион. Заведоха ни на едно място, където да ни разстрелят, застреляха всички затворници от първия камион. От нашия камион свалиха първите двама и ги застреляха, следващата двойка бяхме аз и друг затворник. В този момент обърнах поглед към небето и казах: „Моля те, Учителю, спаси ме!" Точно свърших молитвата - пристигна полицейски мотор с голяма скорост и мотоциклетистът нареди: „Спрете, дотук! Няма да разстрелвате повече затворници!" Заповядаха ни да се качим пак в камиона и ни върнаха обратно, по-късно ни разпределиха по лагерите."
Следващият брат до мене попита Учителя: „Искам да знам кога ще си замина." - „Можеш ли да издържиш, ако ти кажа?". - попита Учителя. „Мога, какъвто и да е отговорът, ще издържа" - каза братът. „Щом е така, след два дена ще си заминеш" - отговори Учителя. Този брат нищо не каза, но преживя новината тежко и наистина след два дена си замина. А следващият брат каза: „Учителю, аз не искам нищо да знам, каквото има да ми се случва, не искам да го знам предварително."
Това ни разказа брат Николай Дойнов и след това сменихме темата и попяхме.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...