Jump to content

Свещен съюз на души


Recommended Posts

СВЕЩЕН СЪЮЗ НА ДУШИ

Sila_i_Jivot_1996_1_2_07.jpg?fbclid=IwAR

Г. Куртев "Духовно приятелство"

ГЕОРГИ ЗА АИДА

Aидa и майка й са се познавали със собственика на гаража, където бе първата ми работилница. Но от дванадесет години те не се били виждали. В един неделен ден, когато аз отидох при него, се срещнах с Аида. Без да съм говорил с нея, когато я видях почувствах един лек удар в сърцето си: „Тя е, от колко време не съм я виждал!“ Аида бе работила духовно, обичаше скулптурата, пишеше поезия... Шест месеца след тази среща се оженихме с цел да живеем духовен живот.

Сега Аида има четири програми по радиото. Коментира произведения от класическата музика. Програмите й много се харесват.

Интересно е как наша сестра с духовно виждане е видяла едно от превъплъщенията на Аида. Тя казала на брат ми: „Аида е била убита като богомилка в 10 век.“

АИДА ЗА ГЕОРГИ И ВРЪЗКАТА СИ С УЧИТЕЛЯ

Запознах се с Георги в къщата на един приятел - теософ. От 12 години не бяхме го посещавали.

Когато той отново ни покани в един неделен ден да го посетим - случило се, че в същия ден и Георги му е казал, че ще го посети. Когато се срещнахме, почувствахме, че сме братски души. От малка аз бях събрала езотерично знание, посещавайки теософския център.

В деня на нашата среща, Георги носеше книгата „Учителят“ - печатана в България. Той ни преведе откъслеци от тази книга, които достигнаха до сърцето ми. Когато се разделяхме същия ден, Георги ми подари снимка на една крилата роза, направена от него и написа върху нея едно изречение с думи от Учителя - идеалът на Новия човек. Аз я запазих като съкровище.

След шест месеца аз и Георги се оженихме с обещанието да изучаваме, да прилагаме и да разпространяваме Словото на Учителя. Това правя с любов. От тогава превеждаме Словото на Учителя, което четем пред групи с интерес към духовното знание. Издала съм четири книги, които съдържат Новото учение. Чувствам свещеното присъствие на Учителя когато пиша. И макар, че в този живот не съм го познавала, уверена съм, че съм била с него в миналото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...