Jump to content

Кои планети кои знаци управляват


Recommended Posts

Кои планети кои знаци управляват

Ще започна с Марс, понеже той управлява знака Овен, който е първият знак на зодиака и принадлежи към огнения тригон. Видяхме също така, че и Марс е огнена планета - значи Марс и Овен имат сходна природа - хармонират си. Затова се казва, че Марс управлява или е господар на знака Овен. Но понеже всяка планетна енергия е поляризирана, то Марс освен Овен управлява и знака Скорпион; той е воден знак, но с огнени качества, явява се един вид като отражение на огнения тригон във водата. По закона на поляризацията огънят и водата са допълнителни; огънят е активният принцип, а водата е пасивният.

 

Затова казваме, че Марс управлява знаците Овен и Скорпион.

 

Венера управлява знаците Телец и Везни. Това също така показва, че има сродство, хармония между природата на Венера и природата на тези два знака. Телец е земен знак, а Везни е въздушен. Земята и въздухът са допълнителен резултат на вторичната поляризация, затова виждаме, че и самата планета е поляризирана.

 

Меркурий управлява знаците Близнаци и Дева. Близнаци е въздушен знак. Дева е земен. Значи Близнаци и Дева са двата полюса на Меркуриевата енергия.

 

Луната управлява знака Рак, а Слънцето управлява знака Лъв.

 

Това ни навежда вече на мисълта, че Слънцето и Луната, които управляват по един закон, са всъщност полюси на една и съща космична енергия. Луната представлява пасивния, възприемащия, женски принцип-полюс, а Слънцето - активния, деятелния мъжки принцип-полюс.

 

Юпитер управлява знаците Стрелец и Риби.

 

Стрелец е огнен, а Риби - воден знак.

 

Сатурн управлява знаците Козирог и Водолей. Козирог е земен, а Водолей - въздушен.

 

Това са седемте планетни течения, които по закона на поляризацията управляват 12-те зодиакални знаци.

 

Както видяхме, новооткритите планети Уран, Нептун, Плутон се разглеждат като октави и съвременните астролози практически са установили, че има връзка на симпатия между Уран и знака Водолей, затова казват, че Уран управлява знака Водолей. Открили са също така, че Нептун има симпатични връзки със знака Риби и затова казват, че Нептун управлява знака Риби. А Плутон управлява знака Скорпион.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...