Jump to content

Къде планетите са в заточение


Recommended Posts

Къде планетите са в заточение

Както казах, знаците, които са противоположни на знаците, в които планетите са господари, ни показват местата, където планетите са в заточение. Така Марс, който управлява знаците Овен и Скорпион, ще бъде в заточение в знаците Везни, който е противоположен на Овена, и в Телец - противоположен на Скорпиона. Тук виждаме, че Марс е в заточение в знаците, където Венера е господар, а пък Венера е в заточение в знаците, в които Марс е господар, а именно - в Овен и Скорпион. Това ни навежда на мисълта, че тези две планетни течения са полярни. Марс и Венера са полюси на една и съща космична енергия, двойно поляризирана.

 

Меркурий, който е господар на знаците Близнаци и Дева, е в заточение в Стрелец - противоположен на Близнаците, и в Риби - противоположен на Дева, тоест Меркурий е в заточение в знаците на Юпитер.

 

Луната, която е господар на знака Рак, е в заточение в знака Козирог, който е противоположен на Рака.

 

Слънцето, което е господар на знака Лъв, е в заточение в знака Водолей, противоположния знак на Лъва.

 

Сатурн, който е господар на Козирога, е в заточение в знака Рак - противоположния знак на Козирог. Значи там, където владее Луната, Сатурн е в заточение. Това ни показва, че има окултна връзка между Сатурн и Луната, което се подсказва и от факта, че и Сатурн, и Луната представят човешката личност в различните й проявления.

 

Уран е господар на знака Водолей, следователно той е в заточение в Лъва - чиито господар в Слънцето. Това ни показва вътрешната връзка между Уран и Слънцето. Нептун е господар на Рибите, значи ще бъде в заточение в противоположния на Риби знак - Дева, царството на Меркурий. А Плутон, като господар на Скорпиона, е в заточение в знака Телец - противоположния знак на Скорпиона.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...