Jump to content

Местата на падение на планетите - 2


Recommended Posts

Местата на падение на планетите

Според друго астрологично твърдение планетите действат заедно със знака, в който се намират, т.е., имаме комбиниране на влиянията на планетите с тези на знака, в който се намират. Като комбинираме тези две твърдения, получаваме едно трето положение - дадена известна планета, поставена в известен знак, няма да бъде повлияна в своето проявление само от знака, но и от неговия господар, защото знакът действа в съгласие с него. Следователно ще имаме комбиниране на влиянията на планетата с тия на господаря на знака, в който се намира. В астрологията той се нарича диспозитор.

 

Когато владяната планета и нейния диспозитор са хармонични, т.е., еднородни по природа, планетата проявява цялата си пълнота и чистота. Когато владяната планета и диспозитора са дисхармонични, планетата не може да прояви своята природа и казваме, че тя е в заточение или падение. Една слаба планета може да се засили, ако попадне в добър дом и има повече добри аспекти. Върху това ще се спрем по-късно. При отношенията между владяната планета и диспозитора има различни комбинации, в зависимост от естеството на самите планети. Когато и владяната планета, и диспозиторът са благотворни - комбинацията ще бъде хармонична. И обратно, когато владяната планета и диспозиторът са лоши, комбинацията ще бъде дисхармонична. Когато имаме комбинация на добра планета с лош диспозитор, намалява се благотворното влияние на планетата, а когато лоша планета е в комбинация с добър диспозитор, имаме смекчаване на зловредните влияния на владяната планета. Тези отношения между диспозитор и владяна планета са важни при пелегринните планети.

 

Завършвайки главата за отношенията на знаците и планетите, пак напомням, че това е ключът, без който е невъзможна астрологическа практика, затова трябва добре да се проучи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...