Jump to content

Роди се новият човек


Recommended Posts

РОДИ СЕ НОВИЯТ ЧОВЕК

Отворих книгата на живота съкровищницата дълбока, там, в редове, писани преди 90 години, намерих светлата дата 1864 година, 29 юни стар стил, 11 юли нов стил, срещу която дата пише: „Днес се роди новият човек, огрян от лъчите на вечно греещото слънце, носителят на новото в света Учителя.

 

Роди се новият човек, певецът на великата Божия Любов, която разкрива целокупния живот и го осмисля.

 

Роди се новият човек, певецът на великата Любов, която изключва всички скърби и страдания; която разрешава всички мъчнотии и противоречия.

 

Той пее за онази Любов жива, свята, безсмъртна, която единствена ще спаси света.

 

Роди се новият човек, който сложи живота си пред олтаря на великата Божия Мъдрост, носителка на истинското знание и светлина.

 

Роди се новият човек, служителят на великата Мъдрост. Той очисти пътя на човешкия ум от всички спънки и препятствия, от всички прегради и ограничения и го понесе в света чист, лазурен, необятен.

 

Роди се новият човек, носителят на великата Божия Истина, която освобождава от робство и ограничения човешката душа.

 

Роди се новият човек, носителят на великата Истина, която изпразва затворите, запечатва ги за вечни времена и отваря широки, светли двери към простор и свобода.

 

Той носи онази Истина, която събаря стари крепости и пред която отстъпват всички заблуждения.

 

Дойде на земята новият човек с везните на великата Божия Правда, която с теглилките на справедливостта мери и отмерва всяко човешко деяние, всяка човешка мисъл и всяко човешко чувство.

 

Живя и работи новият човек сеятелят на доброто семе великото Слово Божие, и остави го да никне, да расте и стократно да дава.

 

Роди се новият човек, който със своите здрави мишци завъртя колелото на живота в посока, обратна на неговото движение нито надясно, нито наляво, но нагоре, по спиралата на вечния живот.

 

Роди се новият човек, за когото небето слиза към земята, а земята възлиза към небето и там някъде, на границата на Любовта, те взаимно си подават ръка за обща работа за мир и любов между човеците.

 

Роди се новият човек, вдъхновителят на всички прогресивни люде в света, и даде им възможност кой с перо, кой с мотика, кой с четка, кой с рало, кой със сърп, чук или машина; кой с живот или песен да хвалят и прославят великия Творец Живия Господ на Любовта.

 

Роди се новият човек, който превърна живота в песен и песента в живот.

 

Роди се новият човек певецът на Любовта, служителят на Мъдростта и носителят на Истината.

 

Роди се новият човек, огрян от лъчите на вечногреещото слънце носителят на новото в света Учителя.

От сестра Паша Тодорова, по случай 12 юли Петровден.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...