Jump to content

Разумната реалност


Recommended Posts

РАЗУМНАТА РЕАЛНОСТ

Записки при личен разговор с Учителя на брат Боян Боев

Който иска да бъде здрав, да се храни с най-хубавата храна според трептенията на тялото си. Никога не преяждайте. Всякога ставайте от трапезата, преди да сте си дояли. Внасяйте достатъчно количество енергия в организма си чрез гореща и солена вода.

 

Изпотяването е Божие благословеше. При всяко изпотяване се избърсвай добре и се преобличай. Всякога си лягай в 9 часа след пладне (в краен случай до 10 часа) и ставай в 4 часа заранта.

 

Винаги закусвай след изгрев и вечеряй преди залез на слънцето. Никога не лягай, докато не си си измил краката с гореща вода. Всяка вечер преди лягане се освобождавай от ненужните мисли, чувства и желания. Всяка вечер преди лягане си казвай: Отивам, горе да се уча, да се моля и да: работя. Желая да посетя небесната школа на всемирното Бяло братство.

 

Господи Исусе Христе, аз зная, че това е в съгласие с Твоята воля. Но Твоята воля на две не става.

 

Всяка сутрин при ставане от сън кажи си: Мъдростта на Духа е съградила своя дом и затова всичко в моя и общия живот е уредено и ще се уреди. След всяко ядене измивай устата и почиствай зъбите. Сладката храна дава мекота, а киселата дава активност - деятелност. Гадание - врачуване на кафе, карти, боб и пр., дава само повод, за да се пробуди интуицията и тя да заговори, а така също да се развие и ясновидството.

 

Вложи в сърцето си милосърдието като първо условие за придобиване на любовта.

 

Да живеем, да работим и да пеем за Учителя на любовта - кой с ум, кой със сърце, кой с воля, кой с душа и дух, а кой с всичките заедно.

 

Когато имаш мъчноразрешими въпроси и не знаеш как са постъпиш, не бързай да ги разрешаваш, остави ги за другия ден. Вечерта преди лягане се помоли сърдечно и чакай през нощта насън да ти каже Господ как да постъпиш в дадения случай.

 

Всяка вечер след молитвата преди лягане изговаряй формулата: Аз отивам горе да се уча, да се моля и да работя.

 

По въпроса за женитбата Учителя каза: Не съм против женитбата, но преди да си го направил, много мисли, а след като си го направил вече, ще търпиш.

 

Най-трудното, но най-ценното на ученика е самообладанието в мисли, чувства и постъпки.

 

Любовта е извор, от който животът изтича, мъдростта - пътят по който светлината идва, а истината е цел, към която всички трябва да се стремим.

 

Преди да дойде Духът, трябва да предшествува Любовта.

 

Божият Дух, възлюбленият на нашите души, ще извърши всичко за нас.

 

Сегашните хора от петите до главата са облечени в лъжата. От устата, от очите, от пръстите и отвсякъде все лъжа изнасят. Любовта не е любов, когато не ни освобождава от всички ограничения. Щом някой не умира, значи има живот, а щом има живот, има и любов. Да се занимаваме с дребни прояви за живота, това значи да вкарваме в стаята си чист въздух, а по-добре е да излезеш вън от стаята на открито. А то значи да държиш мисълта за Бога. Някой път човек трябва сам да се освободи. Ако ти чакаш, дяволът да те освободи, то ти си изгубен.

 

Наука е туй, което съдържа единствената разумна реалност.

 

Колкото по-големи противоречия имате в живота, толкова по-далеч сте от реалността.

 

Да спреш един човек от пътя му, то е все едно да го умъртвиш. Всичко онова, което няма смисъл, то е смърт.

 

Разумната реалност никога не ни предава. А туй, което ни предава, не е реалност.

 

Неразположението на хората е нещо живо - отделно, това не си ти. Вашето духовно тяло е изложено на известни промени и често вие сами си напакостявате.

 

Вие не сте изпратени на Земята, да обърнете света. Ако не можеш да внушиш на мечката да се отбие от пътя, то внуши на себе си да се отбиеш на дървото. Та с онова, което имате, ако се пренесете в един свят на съвършени същества, вие ще се измените.

 

Ще се занимавате със самообладанието на вашите мисли, чувства, желания, това е най-трудното нещо, но за ученика то е първата необходимост. Не мислете, че каквото ви е хрумнало в ума, че духът ви говори.

 

Когато духът е с тебе, и в пещта да си, ти си в безопасност. Духът е едно същество, което никога няма да ти измени.

 

Животът е проявление на същина, по-висока от живота.

 

Лихвата на природата е 5 стотинки за 100 години.

 

Да се образува най-напред мисловна централа и да се даде посока на мисълта. Единствената творческа сила, това е мисълта. Мозъкът на човека е една електрическа батерия, свързана с космическия свят. На Слънцето жителите издържат на една топлина от 35 милиона градуса.

 

Новото в: научете се да вярвате в оная светла мисъл, като оставите настрана всички ваши противоречия и слабости. Гледайте да минете през фазата на задължителната любов и да навлезете във фазата на свободната любов. Във фазата на свободната любов няма никакви престъпления.

 

За да може човек да разбере истината; трябва да бъде абсолютно чист. Най-голямата кал в света, в която нищо не расте, това е грехът. Има едно вътрешно съвършено послушание, от което зависи целият живот на човека. Да възстановите истинското послушание.

 

Сърцебиенето не е болест. То се дължи на минаването през сърцето на много електричество, и то не по правилен начин.

 

Всеки един от вас да си образува един нов възглед.

 

Пиенето на вино е едно хипнотично състояние.

 

Изгубите 20 хиляди лева, това е едно условие, което за в бъдеще ще ви допринесе 10 пъти повече. Всички трябва да знаете, че има един разумен принцип, който се грижи за вашето развитие.

 

Да бъдеш доволен от твоето разбиране, да бъдеш доволен и от твоето неразбиране.

 

Животът е за онзи, който може да го живее. В моите очи страданието е една спънка.

 

Външната проява на живота се дължи на дълбоките вътрешни причини.

 

Числото е една от най-великите тайни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...