Jump to content

Славяни


Ани

Recommended Posts

Славяни

Англосаксонците са волеви, индивидуалният живот е развит у тях. Най-религиозни са евреите и славяните.

 

У западните народи изобщо умът е развит. В славянската раса са развити чувствата, сърцето. Славяните сега носят силите на душата - Любовта. Те са хора на човеколюбието. Те носят културата на братството.

 

Латинската раса е дала формите, а славянската раса ще даде съдържанието.

 

В западните народи Божественото подчинява човешкото, а у славянските народи Божественото е свързано с човешкото. Значи в западните народи това става външно, механично, а у славянските народи - вътрешно.

 

Западните народи достигнаха кулминационната точка на своето развитие. Те цъфнаха и вързаха плод. Славяните отсега нататък ще цъфтят и връзват.

 

В Америка се строи физическият тип на шестата раса, а в славянството - духовният тип на шестата раса. За в бъдеще Америка и Русия ще се съединят в едно. Тях ги делят само осем километра на север.

 

Сега, като ви говорих малко за щитовидната жлеза, можете да прочетете и вие нещо за нея. Освен тази жлеза, в организма има много още важни жлези. Една от тях е тази, която се намира между веждите, в мозъка някъде. Тези жлези индусите ги наричат „чакри”. Чакрите са особен род жлези, свързани със специални функции. От всяка жлеза се създават особен род енергии, специфични енергии. Ако човек не може да произведе в себе си умствени, духовни енергии, това показва, че съответните органи в него не са събудени. Човек трябва да работи върху себе си, да дойде до положение да отделя фина енергия, с която да извърши някаква по-висока работа. Той трябва да се разбира в това отношение.

 

Запример знае се, че Любовта има 3 полюса, свързани с 3 различни центъра: Любов към Бога, който център се намира в горната част на главата, любов към ближния, който център се намира в средата на главата и най-после любов към себе си, чийто център се намира в малкия мозък. Последната любов е най-груба, поради енергиите, които се развиват у човека. Днес хората живеят специфично с тази любов, вследствие на което мислят само за себе си.

 

Най-важна любов е Любовта към Бога. Този център е от най-голямо значение у човека. И ако българите са страдали досега толкова много, това се дължи на факта, че у тях тази жлеза, този център на Любов към Бога е слабо развит. У славяните, обаче, този център - Любов към Бога - е най-силно развит. Затова именно на тях е дадено толкова много земя. Защото те обичат Бога. Няма народ, на който Бог да е дал толкова много земя, както на славяните. Докато славяните обичат Бога, всичко ще имат. Щом изгубят Любовта си към Бога, всичко ще изгубят. На какво се дължи силата на човека? Силата на човека се дължи именно на тази жлеза у него, на Любовта му към Бога.

 

Мнозина казват, че Любовта е празна работа. Не, Любовта не е празна работа. При това, когато в дома ви влезе човек, който има Любов към Бога, от този момент в дома ви протича Божието благословение. Щом дойде в дома ви човек, който има Любов към Бога, всичко протича - вие ставате по-здрави, по-интелигентни. Дето Божественото минава, всичко се развива, а дето Божественото отсъства, там всичко се губи.

 

Славянството е представител на идеята за Бога. В съзнанието на славяните има нещо възвишено - Любов към Бога.

 

Бог е дал най-голямата империя на славяните и седи зад тях като страж и им казва: „Ако Ме слушате, ще имате Моето благословение. Ако не Ме слушате, ще дойде студ от север. Народите от запад и юг ще ви нападнат, ще се намерите на тясно.”

 

Славяните представляват Юдиното коляно, чрез което се изяви Христос.

 

Славяните са от Юдиното племе. От тях ще излезе лъвът. И казва се: „В ново време ще се издигне едно царство, което няма да изчезне и ще се съгради върху камък, който ще изпълни цялата земя”. Това е новото учение. Тъмната епоха Кали юга изтича след няколко години. (1940 г.)

 

Коренът на думата „славянство” идва от думата „слава”. Значи Бог ще се прослави в славянството. А какво значи прославяне на Бога? Когато човек прояви Любовта, той слави Бога.

 

Освен „славяни” ние казваме „словени”. Коренът на тази дума е думата „слово”. Значи словото Божие ще стане плът в славянските страни.

 

Славяните са турени да пазят крепостта на Божията Любов. Ако търсиш Любов, търси я в славянина. Това са ред психологически положения.

 

Мисията на славяните е да внесат Любовта и доброто. Славяните днес са израснали духовно и те са най- подходящият материал за работа на Духа. Ето защо бъдещето е на славянството. Няма друг народ, който да е минал през толкова страдания, както славянството.

 

Славянството е дърво, върху което ще бъдат присадени Англия, Германия, Америка и Франция. Те са четирите професори на славянството.

 

Бог извика славяните, за да съдейства за Божието Царство на Земята. Славяните са определени от Бога да бъдат носители на една нова идея. Българите са изпратени на Балканския полуостров между славяните, за да развият религиозното си чувство и Любов към Бога. И тия, които се запитат, ще се нарекат избран народ. Ще бъдат царе и свещеници на живия Господ.

 

Най-хубавото у славяните е това, че те имат силно развито религиозно чувство, но не фанатическо, а алтруистическо, общочовешко. За да се развият силите, заложени у славяните, изисква се една мощна духовна среда, която да ги видоизмени и приспособи за общополезна работа.

 

Хубавата черта на славяните е алтруизмът. То е Божественото начало в тях.

 

Духът на самопожертвование го има у славяните. В славянството има проявление на Бога. Бог извика славяните, за да съдействат за царството Божие на Земята. Славяните са определени от Бога да бъдат носители на една нова идея.

 

Славяните наближават златния век на своята история, но само при тия условия те ще могат да изпълнят своята мисия. Защото всяко нарушение на един природен закон води към смърт. И цели раси са били изтребени. Много раси има, които са изчезнали поради неспазване на тези закони в природата. Всички народи, които живеят с неправда, ще се изродят. Това е закон. Всички ръководители на народите трябва да знаят това.

 

Има едно братство, което пътува в света и носи култура. То е било в Индия, в Египет, във Вавилон, в Персия, в Палестина, в Гърция, в Рим, във Франция, в Англия, в Германия и сега се премества у славяните. Където дойде, има култура, всичко се движи и се развива.

 

Славянството е олтарът на новата култура.

 

Славянството е майката, която ще роди Царството Божие на Земята.

 

Славяните са новият Израил. Новият Израил, за разлика от евреите, ще изпълни мисията си, няма да пропадне като евреите. Българите сега са в златния си век. Той ще трае до края на 20 в., до 2 000-та година. Русите сега са в железния си век. За следващия век русите ще бъдат в златния си век, а българите ще преминат в сребърния век.

 

Духът работи сега върху славяните.

 

Русия и славянството сега са излезли от черната зона, от тъмния век. Сега се дава възможност на славянството да заеме своето място в света.

 

Сега Русия е в железния си век, докато България се намира в своя златен вик и трябва да държи неутралитет. През 21 век България ще влезе в сребърния си век, тогава пък Русия ще влезе в златния си век и ще има бъдеще.

 

Славяните сега, с изключение на българите, преживяват железния си век. Затова са сегашните изпитания на различните славянски народи. Към края на 20 в. славянството ще излезе из железния си век и ще навлезе в златния век на своята история. Единственият народ, който сега се намира в златния век, това са българите, затова ще помагат на другите народи. Когато дойдат в железния си век, другите ще им помагат.

 

Българите са пионери сред славяните.

 

Мисията на славянството е да облагороди петата раса и да подпомогне идването на шестата подраса.

 

Славянството е девствената почва на бялата раса. Това, което евреите не можаха да разрешат, славяните ще го разрешат. Бъдещето е на славяните. Славяните не трябва да вървят по пътя на западните народи, защото досегашната култура на бялата раса е култура на насилието.

 

В общославянския организъм България представлява волята. Тя се явява като средоточие, дето тия две сили - умът и Любовта трябва да се уравновесят.

 

Русия е връзката между Изтока и Запада. Тя е посредница между Европа и Азия. Това е една от нейните задачи. Българите трябва да се свържат с Русия и с другите народи.

 

България направи погрешки, че имаше неприязнени отношения с Русия. В Русия ще стане духовна промяна. Те ще приемат новите идеи. Русия ще изпълни своята духовна мисия.

 

В Русия постепенно ще настане нужда от духовното, ще се яви потреба от ново направление, но не ще дойде по механичен начин.

 

Аз ида да подкрепя славянския род, комуто е дадено да възтържествува над всички негови врагове и неприятели, препятстващи му в пътя на неговото благородно призвание, което той се стреми да постигне, и на неговото назначение, което му е отредено от Върховния промисъл на провидението.

 

За да се развие доброто, красивото в славяните, те трябва да минат през страдания. Ето защо днес никой от славянските народи не минава през такива големи страдания, както Русия.

 

Разногласието на славяните е пословично. Понеже ги обича, Бог ги прекарва през огън, за да се обединят. Няма други народи в света, които да са минали през толкова страдания както славяните. Бог казва: от вас трябва да излезе нещо добро.

 

В реда на нещата е всички южни славяни да се обединят доброволно. Ако не го направят, тогава ще ги заставят.

 

Славяните ще бъдат обединени. Те ще бъдат като мост между Европа и Азия. След обединението на славяните трябва да се обедини цялото човечество.

 

Славяните ще внесат един духовен елемент в света - побратимяването.

 

Бъдещето на славяните е добро. Те носят такава култура, каквато никой не подозира. Всички народи ще черпят от тази култура. Тя ще бъде култура на братство, равенство и свобода. В името на тази свобода всички народи ще се обединят, и то така, че големите народи ще покровителстват малките.

 

Който препятства на славянството да се прояви, няма да види добро.

 

На славяните предстои да внесат чувството на съзнателно побратимяване между народите. Също така и правилото, че всеки народ трябва в политическо отношение да действа не с насилие, а със силата на моралното въздействие и човеколюбие.

 

Нека покажем сега какъв метод се налага на славяните, за да постигнат своето обединение, но не обединение частично, но обединение общочовешко: 1. Никакво насилие! 2. Да се приложи светлината, животът, Любовта и свободата.

 

Бъдещето е на славяните, бъдещето е на българите. Те ще оправят всички народи. България ще бъде духовен кредитор, духовен разсадник по целия свят. Славянин е този, който слага великия закон на Любовта като основа на живота си и познава своя Баща. Славянин е този, който познава своя Баща и върши Неговата воля.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...