Jump to content

1. УВОД


Ани

Recommended Posts

УВОД

Ето формулата, която крие съдържанието и смисъла на Новото Учение, дадена от Учителя през май 1944 г. в с. Мърчаево:
 
"Когато не свързваш Любовта с никаква жива форма, ще проникнеш в цялата вселена. Да нямаш обект в Любовта! Човек трябва да намери постоянното и вечното във временното и променливото. Човек е ценен, защото Великото, в което живее, е ценно. Той трябва да се радва, че е част от природата. Величието на живота, което понякога чувстваме, е величието на Бога, Който живее."
 
Триизмерен трябва да стане нашият вътрешен, духовен свят! Като знаеш една истина, ти не само ще я проектираш като на екран, а ще я изваеш в себе си. Ще опиташ три пъти Любовта и ще ти трае цялата вечност.
 
"Един път ще опиташ Любовта заради Любовта."
 
Тя дава изобилен живот, младост, здраве, доволство, щедрост, взаимопомощ, красиви отношения; всичката красота от багри и звуци в природата. Ще обикнеш всичко, защото Любовта е Бог — ще дадеш на Бога в тебе свобода да се прояви.
 
"Един път ще опиташ Любовта заради знанието, което тя ти дава."
 
Когато любиш някого, ти го разбираш — само чрез Любовта познаваме нещата, хората, съществата. Знание е да виждаме Мъдростта на Бога във всяко творение и всяка красива, благородна проява в живота. Ще проучваме хората и природата чрез откровението и просветлението, което получаваме от Любовта.
 
"Любовта е Любов за светлината на ума."
 
Само чрез ума ще съзнаем какво е Любовта, а това е вече знание. Силна светлина — голямо Знание. Усилвай светлината си!
 
"Един път ще опиташ Любовта заради свободата на Истината й — и това ще бъде за вечността."
Когато действаш по пътя на Любовта, ти се чувстваш доволен, леко ти е на душата, готов си на всякакви жертви и услуги. Това е Истината — да проявиш Любовта като права линия — божествен подтик, красиво чувство и постъпка, в хармония с Любовта. Това е да добиеш вътрешна свобода, защото само когато съзнаеш Истината и я приложиш, ти се освобождаваш и растеш. Това е пътят към съвършенство, към сливане по дух с Бога на Любовта.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...