Jump to content

1. УВОД


Recommended Posts

УВОД

Ето формулата, която крие съдържанието и смисъла на Новото Учение, дадена от Учителя през май 1944 г. в с. Мърчаево:
 
"Когато не свързваш Любовта с никаква жива форма, ще проникнеш в цялата вселена. Да нямаш обект в Любовта! Човек трябва да намери постоянното и вечното във временното и променливото. Човек е ценен, защото Великото, в което живее, е ценно. Той трябва да се радва, че е част от природата. Величието на живота, което понякога чувстваме, е величието на Бога, Който живее."
 
Триизмерен трябва да стане нашият вътрешен, духовен свят! Като знаеш една истина, ти не само ще я проектираш като на екран, а ще я изваеш в себе си. Ще опиташ три пъти Любовта и ще ти трае цялата вечност.
 
"Един път ще опиташ Любовта заради Любовта."
 
Тя дава изобилен живот, младост, здраве, доволство, щедрост, взаимопомощ, красиви отношения; всичката красота от багри и звуци в природата. Ще обикнеш всичко, защото Любовта е Бог — ще дадеш на Бога в тебе свобода да се прояви.
 
"Един път ще опиташ Любовта заради знанието, което тя ти дава."
 
Когато любиш някого, ти го разбираш — само чрез Любовта познаваме нещата, хората, съществата. Знание е да виждаме Мъдростта на Бога във всяко творение и всяка красива, благородна проява в живота. Ще проучваме хората и природата чрез откровението и просветлението, което получаваме от Любовта.
 
"Любовта е Любов за светлината на ума."
 
Само чрез ума ще съзнаем какво е Любовта, а това е вече знание. Силна светлина — голямо Знание. Усилвай светлината си!
 
"Един път ще опиташ Любовта заради свободата на Истината й — и това ще бъде за вечността."
Когато действаш по пътя на Любовта, ти се чувстваш доволен, леко ти е на душата, готов си на всякакви жертви и услуги. Това е Истината — да проявиш Любовта като права линия — божествен подтик, красиво чувство и постъпка, в хармония с Любовта. Това е да добиеш вътрешна свобода, защото само когато съзнаеш Истината и я приложиш, ти се освобождаваш и растеш. Това е пътят към съвършенство, към сливане по дух с Бога на Любовта.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...