Jump to content

5. СВЕТЛИНАТА


Recommended Posts

СВЕТЛИНАТА

Първата мисъл на Твореца бе светъл лъч, който даде вечната форма на един проявен живот. И всичкият живот на небето и земята е лъчи на творческата мисъл на вселената — всичко е светлина.
Душата ти е светъл лъч, мислите ти са светлина, формата ти е материализирана мисъл, която е светлина, чувствата ти са светлина — милиарди, безбройни форми на светлината, която ги е създала.
Най-мощното във вселената е светлината. Нейният удар е благословение и живот — тя удря планетите и ги движи и оживява, тя се усилва и планетите се превръщат в слънца.
Нейното движение е неуловимо, защото тя в миг е навсякъде — тя е Вечната Мисъл на Бога, която е сътворила и поддържа вселената; тя е вихреният полет на духа- светлина към недрата на творческия огнен океан, от който е излязъл. Тя е лицето на Божията Мъдрост.
Великият Човек е светлина. Христос е светлина на света, защото е съвършеното изявление на вечната светлина в слово, любов и творчески дела. Светлината, която виждаме, е резултат от творческата мисъл на Космическия човек — проекция на мисълта на Бога.
Това, което те събужда към все по-пълен и красив живот. Това, което те възраства да станеш живо дърво с узрели плодове; това, което те крепи и подбужда към благородни прояви; това, което те радва и весели, е светлината — Вечната Светлина.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...