Jump to content

6. ХАРМОНИЯТА


Recommended Posts

ХАРМОНИЯТА

Животът е велика космична симфония, която изпълня с хармонията си целия всемир. От величавите слънчеви системи до микроскопичния космичен прах звучи хармонията на единния живот. Животът е единен и неделим по същина, но проявленията му са безбройни и най- разнообразни.
Бог е хармония. Какво може да каже хармонията на дисонантния инструмент? — Настрой всички струни в себе си, съчетай ги хармонично, за да доловиш хармонията на Бога. Може ли велик музикант да свири на ненастроен инструмент? Как ще вибрират струните йод пръстите му в такъв случай?
Недоволството и всички отрицателни състояния се дължат на ненастроения инструмент. А настройката, това са великите добродетели, които влагаш в сърцето, ума, волята и душата си. Вечните принципи на Любовта, Мъдростта и Истината — трите прояви на Бога — раждат всички добродетели. Ти трябва да ги съдържаш в себе си, щом си се родил човек, защото истинското определение на човека е, че той е "сбор от добродетели, които го правят винаги щастлив и вечно жив".
Всичко е въпрос на съзнателно активизиране на силите в теб. Динамизирай непрестанно и неуморно доброто в себе си и то ще изхвърли навън всички нереални обвивки и присадки на злото, което е сянка на реалния свят.
Динамизирай в себе си Любовта и тя ще те възроди и влее безсмъртния живот в сърцето ти.
Динамизирай правата мисъл и тя ще внесе изобилната светлина, в която ще видиш всичко както е, а не както човешкото умозрение представя нещата.
Динамизирай Истината в себе си и тя ще събори всички прегради, заблуждения, ограничения и пречки в пътя ти към света на Вечното — ти ще станеш свободен гражданин на вселената.
Истината е билетът, с който ще пропътуваш мировете.
Настрой инструмента си, настройвай го всеки ден, всеки час, всяка минута, за да не пропуснеш гласа на хармонията, който иде от центъра на битието — от онзи Вечен Океан на всяка светлина, на всяка любов и на всяка сила!
Динамизирай най-святото и най-великото, което е вложено в теб, за да прозвучиш като верен акорд в общата симфония на космоса.
Помни, че ти долавяш и отзвучаваш само на онова, за което си вътрешно настроен.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...