Jump to content

15. ИЗХОДНИЯТ ПЪТ (УЧИТЕЛЯТ)


Ани

Recommended Posts

ИЗХОДНИЯТ ПЪТ (УЧИТЕЛЯТ)

Хората трябва да предприемат едно велико сражение, една велика война! Кога? — Когато всички като безброй малки реки от разни посоки се слеят в едно голямо велико море или в една мощна пълноводна река, която, дето мине, всичко напоява в света. Това значи война.
Време е човек да влезе в третия принцип на живота, да мине от самосъзнанието в Божественото съзнание или в космическото съзнание. Това значи да се роди човек от вода и Дух. Космическото съзнание разрешава въпроса на безсмъртието.
Има нещо, което привлича хората към един общ център. Този център е космическото, Божественото съзнание, чиято дейност е непреривна.
Човек иска да устрои живота си вън от Бога. За разумните хора разрешението на всички въпроси седи в космическото съзнание. Всеки човек има допирни точки с космическото съзнание. Щом дойде в съприкосновение с тях, веднага у него се заражда един вътрешен подтик да се обърне към Бога. В него се заражда един велик импулс към самоотричане от всички материални блага и желание да служи от любов към Бога, да носи навсякъде радост и веселие.
Цялата съвременна бяла раса днес е в положението на блудния син. Християнството дойде в света, за да покаже пътя, по който бялата раса трябва да върви, да я научи на закона на жертвата, чрез който може да се върне към Бога.
Чрез страданията разумните същества от невидимия свят казват на хората: "Не е този пътят, по който трябва да вървите."
Според Божественото съзнание човек може да бъде чешма, от която постоянно да тече вода, обаче тя ще тече само тогава, когато е свързана с Великия извор на живота. Цената на човека се определя от великия живот, който протича през него.
Денем Бог твори, а нощем, когато спи, Той образува новите светове в себе си. В Бога има постоянен, вечен процес на творчество. Също така и ние трябва да създадем в себе си нов свят. Съвременните хора търсят своето спасение отвън.
Щом влезем в космическото съзнание, ние ще придобием качествата, необходими за бъдещото положение или за Синовете Божии, които ще могат да преодоляват всички мъчнотии. Можеш да имаш брат само в живота на космическото съзнание. Ако не живееш в космическото съзнание, няма да влезеш в Царството Божие. Този е изходният път в живота.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...