Jump to content

15. ИЗХОДНИЯТ ПЪТ (УЧИТЕЛЯТ)


Recommended Posts

ИЗХОДНИЯТ ПЪТ (УЧИТЕЛЯТ)

Хората трябва да предприемат едно велико сражение, една велика война! Кога? — Когато всички като безброй малки реки от разни посоки се слеят в едно голямо велико море или в една мощна пълноводна река, която, дето мине, всичко напоява в света. Това значи война.
Време е човек да влезе в третия принцип на живота, да мине от самосъзнанието в Божественото съзнание или в космическото съзнание. Това значи да се роди човек от вода и Дух. Космическото съзнание разрешава въпроса на безсмъртието.
Има нещо, което привлича хората към един общ център. Този център е космическото, Божественото съзнание, чиято дейност е непреривна.
Човек иска да устрои живота си вън от Бога. За разумните хора разрешението на всички въпроси седи в космическото съзнание. Всеки човек има допирни точки с космическото съзнание. Щом дойде в съприкосновение с тях, веднага у него се заражда един вътрешен подтик да се обърне към Бога. В него се заражда един велик импулс към самоотричане от всички материални блага и желание да служи от любов към Бога, да носи навсякъде радост и веселие.
Цялата съвременна бяла раса днес е в положението на блудния син. Християнството дойде в света, за да покаже пътя, по който бялата раса трябва да върви, да я научи на закона на жертвата, чрез който може да се върне към Бога.
Чрез страданията разумните същества от невидимия свят казват на хората: "Не е този пътят, по който трябва да вървите."
Според Божественото съзнание човек може да бъде чешма, от която постоянно да тече вода, обаче тя ще тече само тогава, когато е свързана с Великия извор на живота. Цената на човека се определя от великия живот, който протича през него.
Денем Бог твори, а нощем, когато спи, Той образува новите светове в себе си. В Бога има постоянен, вечен процес на творчество. Също така и ние трябва да създадем в себе си нов свят. Съвременните хора търсят своето спасение отвън.
Щом влезем в космическото съзнание, ние ще придобием качествата, необходими за бъдещото положение или за Синовете Божии, които ще могат да преодоляват всички мъчнотии. Можеш да имаш брат само в живота на космическото съзнание. Ако не живееш в космическото съзнание, няма да влезеш в Царството Божие. Този е изходният път в живота.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...