Jump to content

24. ПРИЛОЖЕНИЕТО


Recommended Posts

ПРИЛОЖЕНИЕТО

Приложението може да се сравни с узрелите плодове на едно дърво. Какво се ползва дървото, ако само цъфти, а не връзва? То става ненужно за себе си и за хората.
Приложение се иска на всичко онова, което знаем, че е за нашето и общо добро. Ние отминаваме малките неща често пъти в очакване да извършим някой голям подвиг в живота, някое голямо добро. Но пътят на постижението е постлан с малки камъчета. Малките ежедневни добри мисли, чувства и постъпки изграждат голямото добро в нас. Всеки ден да извършиш най-малкото добро — да полееш едно цвете, да пратиш някому една насърчителна мисъл, да нахраниш една птица — е най-сигурният път към пълното приложение на истината, което е главната задача в живота ни. Водата на големия извор е събрана от безброй малки капки, които са се втекли в едно. Изправянето на малките погрешки е един сигурен път към съвършенството.
 
Липсата на приложение на това, което знаем, показва незавършеност в нашата вътрешна организация. Ние разполагаме с необходимите сили и възможности, без да ги използваме. А това, което не се използва, загнива, ферментира, застоява и ни създава мъчнотии. Човек страда от пре- изобилие често пъти, което носи като тежък товар. Задържането на благата е порок, то води към себелюбие и корист. Въздухът, който поемаме, излиза от дробовете ни. Организмът ни не задържа нещата, а постоянно се проветрява, като изхвърля старото и приема чистото и новото. Такова проветряване е нужно и в психичния ни живот, а приложението е процес на проветряване, на разтоварване, на освобождение. То има отношение към волята ни, която трябва да заработи хармонично, ритмично и в пълно съгласие с волята на Разумната природа, в която всички процеси се извършват правилно, ритмично и красиво.
 
Новото учение е в приложение на любовта. Изпълнението на волята Божия е приложението на любовта.
 
Прилагай ежедневно доброто, разумното и красивото в живота си, за да се развиваш правилно и растеш според плана на великия живот.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...