Jump to content

27. СТРЕМЕЖЪТ


Recommended Posts

СТРЕМЕЖЪТ

Ти достигаш дотам, докъдето стига твоя стремеж. Стремежът е израз на огнения копнеж по нещо, което е необходимост за живота ти. В стремежа се крие скритата динамика на индивида, затова стремежът носи белега на безсмъртието. Отнемете стремежа на човека към някоя висша цел и какво ще остане от него — живи мощи. Затова небето не ни мери по постиженията, които сме направили на земята, а по стремежа ни. Това, за което е нужно време на Земята, е вече реализирано в по-горните светове. Огненият ти стремеж към истината ти е сложил вече печата пред висшите същества като Син на Истината.
От силата на стремежа ти зависи по-ранното или по- късното негово реализиране. Интензивността съкращава времето. Ако гориш с бял пламък и вложиш всичките си сили за постигането на някой висок идеал, ти ще го постигнеш много по-бързо, отколкото ако мъждееш с червеникавия пламък на догарящ огън.
Стремежът е подобие на интензивната мисъл, с която Творецът държи творението в съзнанието си. Ако само за миг Творецът би заспал и изпуснал вселената от съзнанието си, всичко би изчезнало или би се разпаднало в първичен хаос, в небитие. Така и човекът, който се стреми към нещо, не трябва да се разсейва, а е нужна пълната му концентрация в целта, за да я реализира.
 
Всичко може да допуснеш да угасне или да отпадне в теб, но стремежът ти към Великото Начало не трябва да отпада никога! Той трябва да гори и се усилва с всеки изминат ден, като стане смисъл на живота ти, защото той ще те отведе към целта със сигурността, с която слънцето всяка сутрин изгрява от изток и крепи земята.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...