Jump to content

ЗАГАДКАТА ЧОВЕК


Recommended Posts

ЗАГАДКАТА ЧОВЕК

Истината е, че всичко онова, което ни заобикаля, е една поредица от загадки. Човек е бил примамван с различни средства, за да ги разгадава, за което се е изисквало много труд, усилия и напрежения. И затова древните мъдреци са казвали: че за човека, който поначало е мързеливо същество, Природата старателно търси и прилага най-различни средства, за да го накара да работи: да постига на първо време своите насъщни нужди с неимоверен труд, усилия и напрежения.
В стремежа за разгадаване на тези старателно забулени загадки, за тяхното разясняване, се създават условията за развитието на човешкия интелект, с всичките негови качества и способности. Това е довело до разширяване на човешкия кръгозор и е внесло по-голяма светлина и познания за света в който човек живее, улеснявайки все повече и повече неговия живот.
Една от загадките, с които човек се е сблъсквал, това е самият човек. Загадката "Човек" в своята проява е нещо много сложно: ражда се дете - едно живо същество, което със своя плач идва в един нов свят. За родителите му и обкръжението около него, то е една загадка. Какво е то, какви качества и способности носи със себе си, как ще протече животът му, това е неясно както за родителите му, така и за околните. За всеки е ясно какво предимство би имало за родения човек и за всички околни, ако е възможно да се узнае какво представлява и носи в себе си този къс живо месо. Тогава родителите и близките около него биха могли да му създадат условия, насоки и средства, за да може тяхната рожба да развива и проявява своите способности. С такава правилна насока новороденият би могъл да бъде максимално полезен както за себе си, така и за обществото.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...